Text

Hej student!

Ny student

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra start på dina studier.

Ny student

Aktuellt

 • Datum 2022-05-17
 • Artikeltyp

Tävla i Unikampen 3 juni

Tävla med din linje- eller studentförening i olika utmaningar á la "Bäst i test", under Universitetsfesten den 3 juni. Sätt ihop ett lag på tio personer och ta med hela din förening för att heja fram Unikampens vinnare! Anmälan stänger den 29 maj.

om Tävla i Unikampen 3 juni
 • Datum 2022-05-10
 • Artikeltyp Aktuellt

Snart dags att skriva tenta

Kom ihåg att anmäla dig senast 10 dagar innan tentatillfället. Tänk även på att avanmäla dig om du vet att du inte ska skriva tentan.

om Snart dags att skriva tenta
 • Datum 2022-05-04
 • Artikeltyp

Universitetsfesten 3 juni

Fredag den 3 juni är medarbetare på MDU, våra studenter och alla invånare i våra två nya universitetsstäder inbjudna till den officiella invigningen av MDU!

om Universitetsfesten 3 juni
 • Datum 2022-05-05
 • Artikeltyp Aktuellt

Ha biblioteket i din ficka!

Med appen Ex Libris Library Mobile har du hela biblioteket i din mobil.

om Ha biblioteket i din ficka!
 • Datum 2022-05-04
 • Artikeltyp Aktuellt

Prova på klättring / bouldering helt kostnadsfritt

Nu kan du som är med i Pluggpeppen prova på klättring / bouldering helt kostnadsfritt! Mälardalens studentkår i samarbete med Klättercentret i Västerås, ger dig chansen att testa sporten under två veckor.

om Prova på klättring / bouldering helt kostnadsfritt
 • Datum 2021-04-06
 • Artikeltyp

Pluggpeppen!

Utmana dig själv, dina programkompisar och andra program i årets hälsoutmaning! Träna och registrera dina poäng i en app – vad du än gör får ditt lag att klättra i tabellen och dig själv att må lite bättre.

om Pluggpeppen!

Händelser vid MDU

Universitetsfesten 3 juni

 • 2022-06-03
Eskilstuna och Västerås
Fredag den 3 juni är studenter och alla invånare i våra två nya universitetsstäder inbjudna till den officiella invigningen av MDU!

Försommarkonsert

 • 2022-06-01 19:00
Rikssalen, Västerås slott.
Studenter vid Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet, ger konsert i Rikssalen vid Västerås slott.

Information

Använda Zoomklienten

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier fått kunskap och förmågor inom ett visst område och en viss nivå.

Läs mer

Kurslitteratur

Ta reda på vilken kurslitteratur du behöver för att klara av dina studier. Detta gör du med hjälp av kursplanen. Sök efter kursplanen genom att ange kursens namn eller kurskod.

Hitta utbildningsplan och kursplan

Mälardalens studentkår

Vi arbetar tillsammans med Mälardalens studentkår (MDS) för att du ska få en så givande studietid som möjligt. Vi vill ge dig möjligheten att påverka din utbildning och ge dig en trygg plattform att stå på när dina studier avslutas.

Läs mer

Akademiskt skrivande

Här hittar du hjälp för att kunna utveckla ditt skrivande under din tid på universitetet.

Läs mer

Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet ivägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Välkommen tillbaka!