Text

Hej student!

Ny student

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra start på dina studier.

Ny student

Aktuellt

  • Datum 2022-09-26
  • Artikeltyp Aktuellt

Martin är ny samordnare för studenters arbetsmiljö

Behöver du rapportera något gällande studiemiljön på campus? Eller har du ett förslag som kan förbättra miljön? Då är det Martin Hersén, samordnare för studenters arbetsmiljö som du kommer i kontakt med.

om Martin är ny samordnare för studenters arbetsmiljö
  • Datum 2022-09-14
  • Artikeltyp Aktuellt

Nya rektorns första officiella möte med MDU:s partners

MDU har flera strategiska samverkansavtal med företag och offentlig sektor, som på torsdag den 15 september bjuds in till firande av att MDU blivit universitet. MDU:s nya rektor Martin Hellström är en del av firandet.

om Nya rektorns första officiella möte med MDU:s partners
  • Datum 2022-09-14
  • Artikeltyp Aktuellt

Lär dig mer om vår forskning – på fyra minuter

På bara fyra minuter tävlar forskare om att göra den mest fängslande presentationen av sin forskning. Du avgör vem som vinner.

om Lär dig mer om vår forskning – på fyra minuter

Händelser vid MDU

Campus Västerås stänger tidigare 30 september

  • 2022-09-30 17:30
Campus Västerås T- och U-huset
Fredagen den 30 september stänger vi T- och U-huset på campus Västerås kl. 17.30, för studenter och allmänhet. R-huset är öppet som vanligt.

Mindfulness i oktober

  • 2022-10-04 08:30–09:00
Zoom
Studenthälsan kör nu mindfulness för dig som studerar på MDU. Kom och prova på, du behöver bara logga in, lyssna och följa med i övningarna och se vad du upptäcker. Ingen prestation.

Studenthälsan: Våga tala i Eskilstuna

  • 2022-10-05 13:15 – 2022-11-09 15:45
Campus Eskilstuna
De allra flesta känner sig oroliga när de ska prata inför en grupp. Studenthälsan hjälper dig att förstå och hantera din oro inför muntliga redovisningar.

Information

Använda Zoomklienten

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier fått kunskap och förmågor inom ett visst område och en viss nivå.

Läs mer

Kurslitteratur

Ta reda på vilken kurslitteratur du behöver för att klara av dina studier. Detta gör du med hjälp av kursplanen. Sök efter kursplanen genom att ange kursens namn eller kurskod.

Hitta utbildningsplan och kursplan

Mälardalens studentkår

Vi arbetar tillsammans med Mälardalens studentkår (MDS) för att du ska få en så givande studietid som möjligt. Vi vill ge dig möjligheten att påverka din utbildning och ge dig en trygg plattform att stå på när dina studier avslutas.

Läs mer

Akademiskt skrivande

Här hittar du hjälp för att kunna utveckla ditt skrivande under din tid på universitetet.

Läs mer

Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet ivägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Välkommen tillbaka!