Text

Problem att logga in på det trådlösa nätverket Eduroam

Vi har en pågående driftstörning i det trådlösa nätverket Eduroam vilket innebär att nya student- och personalkonton inte kan använda Eduroam. Behöver du ha tillgång till trådlöst nätverk går det bra att använda MdU_Guest. Det gäller endast nya student- och personalkonton skapade från och med 13 juni. Kontakta Studenttorget för att få tillgång till MdU_Guest.

Senast uppdaterat: 1 juli 2022.

Hej student!

Ny student

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra start på dina studier.

Ny student

Aktuellt

 • Datum 2022-06-30
 • Artikeltyp Aktuellt

Martin Hellström blir ny rektor för MDU

Professor Martin Hellström blir ny rektor för MDU. Beskedet kom idag från regeringen. – Jag är glad och stolt över förtroendet. Jag ser fram emot att få lära känna organisationen samt träffa medarbetare, samverkanspartners och studenter vid MDU, säger han.

om Martin Hellström blir ny rektor för MDU
 • Datum 2022-06-10
 • Artikeltyp Aktuellt

Stipendium för dig som pluggar på MDU

Sparbanken Rekarnes utvecklingsstipendium kan sökas av alla studenter, oavsett utbildningsprogram. Stipendiet är på 20 000 kronor. Sista ansökningsdag är 31 augusti.

om Stipendium för dig som pluggar på MDU
 • Datum 2022-06-17
 • Artikeltyp Aktuellt

Årets Alumn är en förebild inom mångfald och inkludering

Maria Samuelsson är Årets Alumn 2021. Titeln går till en tidigare student som varit en god ambassadör för universitetet och en förebild som inspirerat andra. Maria Samuelsson tog en master i psykologi på MDU 2006 och är nu HR-chef för ABB Sverige.

om Årets Alumn är en förebild inom mångfald och inkludering
 • Datum 2022-06-16
 • Artikeltyp Aktuellt

Laddar för Kunskapsfest i höst

Den 29 september - 1 oktober arrangeras Kunskapsfesten för andra året i rad. Kunskapsfesten är en fest för alla och har fria entréer. En plats där tankar, idéer, workshops och föredrag samlas och där framför allt barn och unga får möta vetenskap på ett nytt och spännande sätt. Kunskapsfesten syftar till att sänka trösklar till högre utbildning och skapa tilltro till forskning.

om Laddar för Kunskapsfest i höst
 • Datum 2022-06-07
 • Artikeltyp Aktuellt

Äntligen är MDU invigt!

Den 3 juni firades det att MDH blivit universitet och därmed MDU. Vid två parallella ceremonier, en på Fristadstorget i Eskilstuna och en på Stora torget i Västerås, invigdes MDU tillsammans med Västerås stad och Eskilstuna kommun.

om Äntligen är MDU invigt!
 • Datum 2022-05-30
 • Artikeltyp Aktuellt

Ny annonsportal för uppsatsämnen, exjobb och uppdrag

I MDU:s annonsportal lägger arbetsgivare upp sina lediga jobb, praktikplatser, projektuppdrag eller förslag på uppsatsämnen och exjobb.

om Ny annonsportal för uppsatsämnen, exjobb och uppdrag

Händelser vid MDU

Introduktion för nya studenter i Västerås

 • 2022-08-25 10:00–14:00
Blåsbo IP och campus Västerås
För dig som börjar studera hos oss ordnar vi tillsammans med Mälardalens studentkår en introduktion på campus.

Introduktion för nya studenter i Eskilstuna

 • 2022-08-26 10:00–14:00
Strömsholmen och campus Eskilstuna
För dig som börjar studera hos oss ordnar vi tillsammans med Mälardalens studentkår en introduktion på campus.

Introduktion av Zoom och Canvas

 • 2022-09-01 09:15–11:30
Zoom
Få koll på olika funktioner och vad som är bra att känna till med videoverktyget Zoom och i lärplattformen Canvas.

Information

Använda Zoomklienten

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier fått kunskap och förmågor inom ett visst område och en viss nivå.

Läs mer

Kurslitteratur

Ta reda på vilken kurslitteratur du behöver för att klara av dina studier. Detta gör du med hjälp av kursplanen. Sök efter kursplanen genom att ange kursens namn eller kurskod.

Hitta utbildningsplan och kursplan

Mälardalens studentkår

Vi arbetar tillsammans med Mälardalens studentkår (MDS) för att du ska få en så givande studietid som möjligt. Vi vill ge dig möjligheten att påverka din utbildning och ge dig en trygg plattform att stå på när dina studier avslutas.

Läs mer

Akademiskt skrivande

Här hittar du hjälp för att kunna utveckla ditt skrivande under din tid på universitetet.

Läs mer

Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet ivägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Välkommen tillbaka!