Text

Inloggning i Canvas

Nu loggar du in som vanligt i Canvas med ditt studentkonto (MDU-konto). Skriv i ditt användar-id och lösenord.

Senast uppdaterat 20/1 2022.

KronoX-appen går inte att installera på androidtelefoner

Nya användare med androidtelefoner hänvisas för tillfället att söka sitt schema via webbschemat: webbschema.mdh.se. De som redan har appen installerad påverkas inte.

Senast uppdaterat 12/1 2022.

Hej student!

Ny student

Här hittar du allt du behöver veta för att få en bra start på dina studier.

Ny student

Aktuellt

Är du ny student? Kolla in introduktionen

Varmt välkommen till MDU! Vi är glada över att just du är en av våra nya studenter. Vi hoppas att dina studier ska bli en spännande tid både kunskapsmässigt och socialt.

Läs mer
  • Datum 2022-01-21
  • Artikeltyp Aktuellt

Årets Alumn vill göra skillnad i människors liv

Eveline Jacobson är Årets Alumn 2020. Titeln går till en tidigare student som varit en god ambassadör för MDU och en förebild som inspirerat andra. "En fantastiskt fin utmärkelse", säger Eveline Jacobson, en vardagshjälte som i sin roll som intensivvårdssjuksköterska hjälper de värst utsatta patienterna.

om Årets Alumn vill göra skillnad i människors liv
  • Datum 2022-01-01
  • Artikeltyp Aktuellt

Nu är vi Mälardalens universitet

Från den 1 januari 2022 är vi Mälardalens universitet. I och med universitetsstatusen får Mälardalens universitet 132 miljoner kronor i ökat statligt anslag för forskning och forskarutbildning under 2022.

om Nu är vi Mälardalens universitet

Information kopplad till corona och covid-19

MDU följer rekommendationerna från myndigheterna för att minska risken för smittspridning.

Läs mer
  • Datum 2022-01-14
  • Artikeltyp Aktuellt

Biblioteket söker nya biblioteksvärdar

Jobbmöjlighet för studenter! Vi har nyligen blivit universitetsbibliotek och behöver utöka med två nya timanställda i Västerås.

om Biblioteket söker nya biblioteksvärdar

Händelser vid MDU

Digitalt drop-in för studenter

  • 2022-02-02 12:15–12:45
Zoom
Vill du börja studera? Är du redan student? Välkommen och ställa dina frågor, stora som små till oss centrala studievägledare, varje onsdag mellan klockan 12.15-12.45

Utveckla ditt skrivande

  • 2022-02-09 09:00–12:00
Zoom
Träffa språkpedagoger från Lärum som ger dig tips och svarar på frågor kring ditt skrivande.

Information

Använda Zoomklienten

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

Läs mer

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier fått kunskap och förmågor inom ett visst område och en viss nivå.

Läs mer

Kurslitteratur

Ta reda på vilken kurslitteratur du behöver för att klara av dina studier. Detta gör du med hjälp av kursplanen. Sök efter kursplanen genom att ange kursens namn eller kurskod.

Hitta utbildningsplan och kursplan

Mälardalens studentkår

Vi arbetar tillsammans med Mälardalens studentkår (MDS) för att du ska få en så givande studietid som möjligt. Vi vill ge dig möjligheten att påverka din utbildning och ge dig en trygg plattform att stå på när dina studier avslutas.

Läs mer

Akademiskt skrivande

Här hittar du hjälp för att kunna utveckla ditt skrivande under din tid på universitetet.

Läs mer

Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet ivägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Välkommen tillbaka!