Intresseanmälan för att jobba som mentor

Som student kan du jobba extra som mentor åt en annan student på universitetet. Du hjälper studenten med studieplanering och struktur samt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring studieteknik och motivation.

Bild på studenter vid ett bord.

Uppdraget är arvoderat och som mentor får du mycket tillbaka. Studenter som arbetar som mentorer klarar ofta sina egna studier bättre, det är utvecklande och en merit i det framtida arbetslivet.

Arbetsbeskrivning

Som mentor träffar du studenten en gång i veckan under ungefär 1-1,5 timme. När du påbörjar arbetet som mentor behöver du vara tillgänglig i minst fyra månader framöver. Det kan finnas möjlighet till att fortsätta extrajobbet även efter att du är färdig med dina studier.

Du väljer själv om du vill vara mentor till en eller flera studenter. Alla träffar sker dock individuellt. Studenten du träffar kan exempelvis behöva stöd i att sortera och prioritera bland uppgifter.

Din insats är viktig

Studenten du möter har själv sökt mentorsstödet och anser själv att den här typen av stöd är relevant och meningsfullt. Därför är din insats som mentor så viktig. För att ge dig de bästa förutsättningarna för uppdraget får du en mentorsutbildning och kontinuerligt stöd av universitetets samordnare av pedagogiskt stöd.

Anmäl ditt intresse för att jobba som mentor

Du som söker ska vara student på MDU och ha kommit en bit i din utbildning. Du är strukturerad, lyhörd och har lätt för att kommunicera. Fyll i webbformuläret för att anmäla ditt intresse.