Text

Återvändande student

Vad roligt att du har hittat tillbaka till MDU. Du kanske har bestämt dig för att plugga vidare på avancerad nivå, eller helt enkelt vill slutföra något som du påbörjat? Här får du information om hur du går tillväga.

Ditt studentkonto, som består av användar-id, lösenord och studentmejl, avslutas automatiskt fyra terminer efter att du senast loggade in. Om ditt konto avslutats, och du ska läsa en ny kurs, behöver du registrera dig på nytt. Det gör du på sidan “ny student”.

Ny student

Här hittar du allt du behöver vet för att få en bra start på dina studier.

Ny student

Slutföra en kurs

Du kan slutföra en kurs så länge den kurskod du är registrerad på fortfarande är aktiv. Har du en vanlig registrering kan du göra omtenta på kursen hur många gånger som helst. Du behöver aldrig registrera om dig inför omtentan.

Du anmäler dig till tentan via Ladok. Om ditt studentkonto, som du loggar in i Ladok med, inte längre är aktivt kan du kontakta studenttorget för att få hjälp med att anmäla dig till tentan: studenttorget@mdu.se

Vid övriga examinationsmoment, som exempelvis inlämningsuppgifter, redovisning av labbar eller projekt, behöver du kontakta en studievägledare eller Studenttorget.

Kurser som är avvecklade

Om det finns ett beslut om att lägga ner kurser erbjuder universitetet tre tillfällen för slutexamniationer.

Ansök om examen

Om du vill slutföra din utbildning och ansöka om examen behöver du kontrollera vilka regler som gäller för den examen som du vill ta ut. Mer information om examensregler och kontaktuppgifter hittar du här:

Mer information

Kontakta Studenttorget

E-post: studenttorget@mdu.se
Telefon: 021–10 13 10