Text

Hantera ditt studentkonto

Studentkontot ger dig tillgång till universitetets studentdatorer, Ladok, studentportal, lärplattform Canvas och din studentmejl.

På sidan studentkonto, kan du:

  • skapa ditt studentkonto
  • byta och återställa ditt lösenord
  • höja din tillitsnivå
  • se vilket användar-id du har.

Tänk på att byta ditt lösenord med jämna mellanrum, minst en gång per år. Du får mejl om när ditt lösenord håller på att gå ut i tid.

Höj din tillitsnivå

Nu ökar vi den digitala tryggheten på MDU. Därför behöver du som har ett svenskt personnummer bekräfta att det är just du som använder ditt studentkonto. Det går snabbt: gå till studentkonto, välj mellan att logga in med ditt BankID eller med ditt konto på antagning.se.

För att fortsätta kunna logga in i Ladok (och till exempel anmäla dig för tenta) behöver du ha höjt tillitsnivån innan den 23 januari 2024.

Studenter utan svenskt personnummer

Du som inte har ett svenskt personnummer fortsätter logga in i Ladok som vanligt och behöver inte göra något.

Tillitsnivå

Mälardalens universitet är en del av federationen SWAMID och behöver därför följa deras regler kring hur konton hanteras. Enkelt förklarat är tillitsnivå en indikation på hur säkra vi är på vem som innehar kontot.

Har du frågor?

Kontakta Studenttorget om du har problem och behöver hjälp.

Hur länge gäller studentkontot?

Studentkontot är giltigt i fyra terminer efter att du senast registrerade dig på en kurs. Därefter avslutas ditt konto automatiskt. Om du skapar ett studentkonto utan att registrera dig på en kurs i Ladok avslutas kontot efter 182 dagar.

Om du har dokument/filer/e-post som du vill spara ska du kopiera det till egen lagringsmedia innan ditt konto avslutas. När kontot har upphört går det inte att återställa några dokument/filer/e-post.

Kontakta Studenttorget