Text

Programvara

Det finns en mängd programvaror som du som student på MDU kan använda, även på privata datorer och mobila enheter.

Programvaror för nedladdning

Under din studietid har du möjlighet att installera vissa programvaror på din egen dator. För att komma åt sidan måste du logga in med din studentmejl.


Programvaror i allmänna datorsalar

Här hittar du information om programvaror som är installerade i våra allmänna datorsalar. Våra biblioteksdatorer har endast standardutbudet installerat.


Studieverktyg

Studieverktyg för dig som student.

Ladok

I Ladok för studenter hittar du din studieöversikt. Här ser du ditt kursdeltagande, dina examinationsmoment och ditt studieresultat. Det är här du anmäler dig till tentamen.

Lärplattformen Canvas

Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser. Här lämnar du in studie­uppgifter och håller kontakt med lärare och andra studenter.

Zoom

Zoom är MDU:s videomötesverktyg som kan användas både för föreläsningar och för olika gruppaktiviteter.

Office 365

Din studentmejl finns i Office 365 som är en webbaserad paketlösning som ger dig möjlighet att arbeta med e-post och dokument via webben, samt spara filer i OneDrive for Business. Du har också möjlighet att installera Microsoft Office på upp till fem privata datorer så länge du är student på MDU.

Adobe Creative Cloud

Alla studentdatorer på campus har Adobe Acrobat DC installerat. I några av våra datorsalar finns även Adobe All Apps installerat.

Behöver du hjälp, kontakta studenttorget

Öppettider: måndag till torsdag 8:00-16:00 och fredag 8:00-15:00
E-post: studenttorget@mdu.se Telefon: 021-10 13 10