Text

Campus Eskilstuna

MDU:s campus ligger mitt i centrala Eskilstuna, bara några minuter från centralstationen. Vill du göra mer än att bara plugga så finns stadens restauranger, butiker, parker och uteliv nära till hands.

studenter på campus Eskilstuna

Nybyggt campus

Från och med våren 2020 finns universitetets verksamhet i Eskilstuna samlad under ett tak, i nybyggda campuslokaler. Här är planlösningen öppen, ljus och luftig och tekniken toppmodern. För dig som student finns olika typer av stimulerande studiemiljöer - allt från tysta zoner för mer koncentrationskrävande uppgifter, till sociala ytor där du kan umgås med dina studiekamrater. Alla utbildningar som startar höstterminen 2020 i Eskilstuna ges på nya campus. Omkring 4 000 studenter och 300 medarbetare pluggar och jobbar i den 20 000 kvadratmeter stora byggnaden som består av tre sammanhållna huskroppar.


På campus finns bland annat:

  • studenttorget
  • grupprum, lärosalar, datorsalar, föreläsningssalar, verkstäder och studios
  • restaurang och ett studentdrivet café
  • universitetsbiblioteket
  • studenthälsan

Häng med på en rundtur!

Välkommen till Eskilstuna - en stad med drivkraft


Studenter framför domkyrkan i Eskilstuna

Eskilstuna ligger i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner, är en stad som växer och har en ung befolkning. Fina promenadstråk i parkerna runt Eskilstunaån, Gamla stadens charm och en levande musikkultur bidrar till att göra Eskilstuna till en studentstad att trivas i.

Eskilstuna ligger i Södermanland mellan Hjälmaren och Mälaren. I citykärnan finns ett stort utbud av shoppinggallerior, restauranger och barer. I Gamla stadens trånga gränder från medeltiden hittar du också en mängd småbutiker.

Eskilstuna har ett rikt musikliv, har bland annat vunnit priser som Årets popstad och Årets jazzstad, och arrangerar så gott som varje vecka konserter och spelningar för nya band. Står istället motion, idrott- och friluftsliv på prioriteringslistan finns en mängd alternativ. Som boende i Eskilstuna har man nära till ett antal friluftsområden och inomhusarenor med träningsmöjligheter både för elitlag och vardagsmotionärer.

I Eskilstuna finns många små- och medelstora företag som präglas av engagemang och drivkraft. Några av de största arbetsgivarna är Volvo Construction, Assa Abloy, Outokumpu och Transcom. Genom MDU:s strategiska partnerskap finns en nära samverkan med privat- och offentlig sektor. Kanske finns din framtida arbetsgivare bland dem?

Välkommen till Eskilstuna!

Studentbostäder i Eskilstuna Länk till annan webbplats.

Eskilstuna kommuns webbplats Länk till annan webbplats.

Visit Eskilstuna Länk till annan webbplats.


”Ångrar inte en sekund att jag flyttade till Eskilstuna”

Att bo i Eskilstuna innebär närhet till allt och för den som vill – ett aktivt liv vid sidan av studierna. Mathilda Jonsson är en av de studenter som valde att lämna storstaden för att studera civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign i Eskilstuna.

Mathilda Jonsson

– Jag visste egentligen inte jättemycket om Eskilstuna som stad innan jag flyttade hit. Idag ångrar jag det inte en enda sekund. Staden har allt som vilken annan stad som helst kan erbjuda men inom nära avstånd. Jag är inte längre beroende av kollektivtrafiken utan sparar tid som jag kan spendera tillsammans med mina vänner, intressen eller ägna åt mina studier, säger Mathilda Jonsson.

I staden finns parker, shopping, caféer, livsmedelsbutiker och högskola inom gångavstånd och för den som vill så finns det bra förbindelser till Stockholm, Västerås och Örebro.

– Som student i Eskilstuna finns det alltid saker att göra och människor att umgås med både på universitetet och via linjeföreningarna som bland annat arrangerar en del kvällsaktiviteter. För den som gillar att spela fotboll, innebandy eller annan sport så finns ELSA (Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker) som bokar hallar och samordnar aktiviteter, säger hon.


Närhet till privat och offentlig sektor

Eskilstuna är en liten storstad i hjärtat av Mälardalen som är en industrinära region med många stora tekniktunga företag som bland andra Volvo Construction Equipment AB, Volvo Parts AB, Assa Abloy AB, Alfa Laval AB och Outokumpu Nordic AB. Universitetet har också flera strategiska samverkansprojekt och samverkansavtal med offentlig sektor.

– Som student på MDU har vi förmånen att få arbeta med både privat och offentlig sektor som finns i Eskilstuna. Det gör det enklare för oss att få både sommarjobb och en anställning efter våra studier, säger hon.