Text

Jobb och framtid

Hela 86 procent av MDU:s studenter har ett jobb inom det område de pluggat ett år efter examen. Om du redan under studietiden tar reda på vad du vill jobba med ökar dina chanser att få drömjobbet.

Här finns lediga jobb

I MDU:s annonsportal lägger arbetsgivare upp sina lediga jobb, stipendier, praktikplatser, projektuppdrag eller förslag på uppsatsämnen och exjobb för dig som studerar på MDU.

Uppsats- och exjobbsdagar

Under uppsats- och exjobbsdagarna får studenter möjlighet att träffa företag, organisationer och offentliga aktörer som erbjuder examensarbeten (uppsatser och exjobb), som kan genomföras i deras verksamhet.

Du som student kan också själv förbereda och föreslå uppdrag eller ämnen för uppsats, som du vill genomföra hos ett företag eller en organisation.

Gör nytta av din kunskap på Idélab

På Idélab kan du som student eller medarbetare få hjälp med att göra nytta av din kunskap. Du kanske funderar på vad du ska göra efter dina studier eller drömmer om att starta eget? På Idélab får du tillgång till en affärscoach som stöttar dig och som ger dig råd och tips genom hela processen; oavsett om det gäller en idé som du vill utveckla till ett företag eller att bygga upp ditt personliga varumärke inför arbetslivet.

10 tips på hur du samlar erfarenhet som student

Mostafa Saleh, tidigare studentambassadör på MDU, delar med sig av sina bästa tips på hur man gör för att samla på sig erfarenhet som student.

Läs mer

Så skriver du en riktigt bra jobbansökan

Här hjälper vi dig reda ut vad du ska med och vilka fallgropar du bör undvika.

Läs mer

Skrivkramp? Så får du den att släppa

Ta del av enkla knep som du kan testa om du också behöver komma loss.

Läs mer

10 tips för att spetsa ditt CV

Tips på hur ditt CV kan göra dig till en riktig kioskvältare.

Läs mer

10 tips för jobbintervjun

Här får du tips på hur du kammar hem drömjobbet.

Läs mer

Vi kan väl fortsätta hålla kontakten?


Om du har pluggat på MDU är du en alumn och du är alltid varmt välkommen tillbaka. Det finns många fördelar med att fortsätta vara en del av MDU, även när du har pluggat klart. Du blir till exempel inbjuden till inspirationsföreläsningar och alumnträffar, vilket kan bredda ditt nätverk och bidra till din personliga utveckling.

Du kan också samarbeta med universitetet genom att föreläsa, vara mentor eller rekrytera studenter för exempelvis praktik eller examensarbeten. Möjligheterna är många.

Min väg till drömjobbet - om tidigare studenter och vad de jobbar med idag

”Nu arbetar jag inom ett område jag drömt om”

Anna Björks dröm om att få bidra till människors välmående och hälsa ledde henne till det folkhälsovetenskapliga programmet. Idag arbetar hon som HR-specialist på H&M.

Läs mer

Så säkrar du ett jobb efter din energiutbildning

Daniel Ejnarsson, tidigare student vid civilingenjörsprogrammet i energisystem delar med sig av sina tre bästa tips och reflektioner till blivande och nuvarande studenter vid programmet.

Läs mer

”MDU introducerade mig till internationella samarbeten”

Emelie Borrman, alumn från Internationella marknadsföringsprogrammet (IMF), efterfrågade en utbildning som gav internationella erfarenheter, där hon samtidigt hade flexibiliteten att forma sin studietid baserat på intressen.

Läs mer

”Utbildningen har gett mig så otroligt mycket”

Olivia Hedman har läst ekonomprogrammet och magisterprogrammet i företagsekonomi vid MDU, med tillvalen ekonomi och redovisning. – Att jag började plugga i Västerås var en slump som jag idag är väldigt tacksam för, säger Olivia.

Läs mer

"Jag är en stolt student från MDU"

Erik Lehikoinen studerade International Business Management vid MDU. Han är bosatt i Helsingfors, men hans nuvarande affärsverksamhet tar honom runt om i världen.

Läs mer

Techdrottningen från Silicon Valley bjuder på sina bästa livsråd

Adiba Barney, har efter sin examen från internationella marknadsföringsprogrammet hos oss, gjort en exceptionell resa från Sveriges startupvärld till VD och ledare i Silicon Valley.

Läs mer

”Att plugga innovation öppnar många dörrar”

Sarah Larsson har studerat innovationsprogrammet på MDU och hann under studietiden plocka hem titeln som svensk mästare i entreprenörskap. Nu har hon en karriär inom FN i sikte.

Läs mer