Text

Samverkan självklar del i utbildning och forskning

MDU är grundad i samverkan och man brukar säga att det finns i universitetets DNA. Vid starten 1977 uppfyllde vi flera behov i regionen och ett nära samarbete med både privat och offentlig sektor utvecklades snabbt. Idag är samverkan en självklar del i utbildningen och forskningen. Universitetet har också flera strategiska samverkansprojekt och samverkansavtal med företag och offentlig sektor.

Aktuellt inom samverkan

  • Datum 2023-03-21
  • Artikeltyp Aktuellt

MDU växlar upp sitt arbete på den internationella marknaden

I år är det 20-årsjubileum för ett forskningssamarbete mellan Rwanda och Sverige, för att utbilda rwandiska forskare inom ett flertal områden. MDU ingår i samarbetet och tar nu ett krafttag inför nästa fas: att utveckla det kvinnliga ledarskapet i Afrika.

om MDU växlar upp sitt arbete på den internationella marknaden
  • Datum 2023-02-24
  • Artikeltyp Aktuellt

Utbildar för industrins gröna omställning

Yrkesverksamma ska erbjudas kompetensutveckling som ska göra den gröna omställningen möjlig. MDU är del av projektet som är en samverkan Luleå tekniska universitet, Örebro universitet, näringsliv och svensk basindustri och som nu fått 30 miljoner kronor av KK-stiftelsen.

om Utbildar för industrins gröna omställning
  • Datum 2023-02-02
  • Artikeltyp Aktuellt

Två nya forskarskolor ger kunskap för svensk industri

MDU får finansiering för två nya forskarskolor, RELIANT och INDTECHPLUS, som har varsin inriktning men ett gemensamt fokus på nyttiggörande för svensk industri.

om Två nya forskarskolor ger kunskap för svensk industri

Händelser

Framtidsdagen på campus Eskilstuna (öppet hus)

  • 2023-03-30 09:00–15:00
Campus Eskilstuna, Hamngatan 15
Den 30 mars bjuder vi in till Framtidsdagen (Öppet hus). Du kan då träffa våra studenter och medarbetare och få veta mer om vårt stora utbud av utbildningar.

Informationsträff om Tillväxtmotorn

  • 2023-03-30 08:00–09:30
MDU Eskilstuna, Hamngatan 15
Tillväxtmotorn är ett affärs- och ledarutvecklingsprogram med deltagare på olika nivåer. Målsättningen är att stärka dig som ledare men också att genom ny kunskap bidra till utveckling och tillväxt i företaget. Programmet riktar sig till små och medelstora företag. Alla branscher är välkomna!

Samverka

Eftertraktade studenter på arbetsmarknaden

Genom den nära kopplingen till arbetsgivare får studenterna värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare redan under utbildningen. Universitetet vidareutvecklar och skapar nya utbildningar tillsammans med företag och offentlig sektor. På så sätt får utbildningarna hög kvalitet och blir dagsaktuella. Studenterna får också den kompetens som behövs på arbetsmarknaden.

Kunskap till nytta för samhället

Det är MDU:s uppdrag att utveckla ny kunskap och att sprida den till omvärlden. Universitetet bidrar till samhällets tillväxt och hållbara utveckling och ser till att forskningsbaserad kunskap finns med i samhällsdebatten. Tillsammans med vänner utanför universitetets väggar identifierar universitetet samhällsutmaningar och hittar lösningar. En del i det är att se till att forskningsresultat kommer till konkret nytta för samhället.

Träffa dina kommande kollegor

Behöver du rekrytera medarbetare eller vill visa upp dig på campus? På Mälardalens universitet finns en mängd olika alternativ för dig som arbetsgivare som vill lära känna och komma i kontakt med våra studenter.

Läs mer

Annonsera om lediga jobb

Via vår annonsportal kan du kostnadsfritt annonsera om lediga jobb, sommarjobb, stipendier, traineeplatser och extrajobb både i Sverige och utomlands.

Läs mer

Uppsats och exjobb

En student har ny forskningsbaserad kunskap och kan ofta komma med nya infallsvinklar, lösa problem och utveckla verksamheten.

Läs mer

Plattformar för samverkan

MDU driver hundratals samarbetsprojekt tillsammans med näringsliv, offentliga verksamheter och organisationer.

Läs mer

Mentorskap

Lär känna en student och dela med dig av dina erfarenheter. Att ställa upp som mentor ger dig som verksamhetsledare en värdefull inblick i universitetsvärlden.

Läs mer

Samverkan med privat- och offentlig sektor

Tillsammans med kommuner, myndigheter, företag och organisationer bidrar universitetet genom utbildning och forskning till att samhället utvecklas. Här kan du läsa om hur ditt företag eller din verksamhet kan komma i kontakt och samverka med MDU, våra studenter och forskare.

Läs mer

Industri- och kommun-doktorander

En industridoktorand är en forskarstuderande som har anställning inom ett företag och som genomgår en forskarutbildning inom sin tjänst. En kommundoktorand är en person som går en forskarutbildning på universitetet och samtidigt arbetar inom kommunen. Forskarutbildningen kan bedrivas på heltid eller deltid.

Läs mer

Fortbildning och kompetensutveckling

Utbildning och samverkan. MDU erbjuder skräddarsydda kurser till yrkesverksamma.

Läs mer

Stöd MDU

MDU är ett av Sveriges främsta lärosäten när det kommer till samverkan. Tillsammans med offentlig sektor och näringsliv bidrar universitetet genom utbildning och forskning till att samhället utvecklas. Men ditt stöd behövs.

Läs mer

Ansvariga

Vill du veta mer om MDU:s samverkansarbete?