Text

Jobba med oss

Välkommen till en arbetsplats där vi vill göra skillnad. Med våra 18 000 studenter, våra samarbetsparters och våra kollegor har vi kraft att förändra världen. Tillsammans är vårt mål att skapa en bättre och mer hållbar framtid. Vill du vara med?

Jobba med oss

Välkommen till en arbetsplats där vi vill göra skillnad. Med våra 18 000 studenter, våra samarbetsparters och våra kollegor har vi kraft att förändra världen. Tillsammans är vårt mål att skapa en bättre och mer hållbar framtid. Vill du vara med?

Utvecklas med oss

På MDU tycker vi om att utvecklas och vi vill se till att du utvecklas tillsammans med oss. Här möts du av en välkomnande atmosfär där vi arbetar gemensamt - med en närhet till kollegor, studenter och samarbetspartners.

Vi skapar värde och nytta för ett hållbart samhälle

Samverkan har varit en naturlig del av MDU sedan vi grundades 1977. Vi finns för att bidra med värde och nytta för samhället. Därför driver MDU hundratals samarbetsprojekt tillsammans med företag och offentlig sektor.

Vi värnar samtidigt starkt om akademiska värden som akademisk frihet, forskningens integritet, kollegialitet och kunskapens egenvärde. Det betyder att det både är vår egen nyfikenhet och omvärldens behov som hjälper oss att hitta lösningar för en bättre framtid för alla.

format_quote

"Samarbeten är drivkraften i forskningsmiljön"

Filip Markovic

postdoktor i datavetenskap

Läs mer

Träffa några av MDU:s medarbetare

professor Masoud Daneshtalab

"Friheten och stödet i forskningen är det jag älskar mest"

Professor Masoud Daneshtalab har jobbat på MDU sedan 2016. Han har tidigare arbetat på Åbo universitet och Kungliga Tekniska högskolan (KTH). Han trivs på MDU.

– Jag gillar både att forska och att undervisa på universitetet. Men friheten och stödet i forskningen är det jag älskar mest med att arbeta här, säger han.

Masoud forskar inom Deep Learning och artificiell intelligens (AI) på MDU. Han tillhör den internationellt framstående forskningsinriktningen inbyggda system, där han bland annat leder forskningsgruppen Heterogena system - co-design för hårdvaruprogramvara.


Vad ser du för möjligheter inom AI i framtiden?

– Min vision är att skapa en anpassad hårdvarudesign med den nya minnesteknologi som nu växer fram. Det skulle möjliggöra att utveckla en komplett realtidskompatibel datorenhet som matchar den mänskliga hjärnan när det gäller antalet enheter och anslutningar – i samma storlek som en Smart Watch.

I Masouds senaste forskningsprojekt tas nya energieffektiva deep learning-modeller fram som ska minska klimatavtrycket. Projektet är finansierat av Vetenskapsrådet.

Läs mer om projektet GreenDL: Grön djupinlärning för kantenheter


Eva Lindell, lektor företagsekonomi

"För mig är MDU möjligheternas universitet

– Jag började jobba på MDU 2008. Hittills har inget år varit det andra likt. Från att ha arbetat med personalfrågor fick jag chansen att vara med och utforma ett ledarskapsprogram i samarbete med lärare och forskare på alla fyra akademier på MDU. I slutfasen av programmet utlystes en doktorandtjänst om forskning på universitetet som organisation och jag uppmanades att söka. Det var ett stort steg, men inget jag har ångrat.

Att kunna gå mellan olika områden, mellan akademier eller mellan akademi och förvaltning är en möjlighet att lära sig om och förstå sin egen organisation. För mig är MDU möjligheternas universitet.

professor Jinyue Yan

Han är en av världens mest inflytelserika forskare

Professor Jinyue Yan, forskar inom framtidens energi och är med i Web of Science Groups lista över världens mest inflytelserika forskare. Jinyue Yan har forskat vid både KTH och Luleå Tekniska universitet, och började som professor vid MDU 2005.

- Vi har en väldigt dynamisk forskningsmiljö vid MDU, vilket skapar en stor öppenhet. Det finns en stor vinst i vad man kallar forskning utan gränser. Det skapar intressanta samarbeten, internationella utbyten och ger ett stort inflöde av nya idéer och synsätt. Att bli universitet förstärker ytterligare möjligheterna till internationella samarbeten.


Vilken betydelse spelar samverkan mellan forskning, näringsliv och offentlig sektor för att lösa de stora frågorna kopplat till klimat – och samhällsförändringarna?

- En av anledningarna till att tjänsten vid MDU är så intressant, var just det nära samarbetet med industrin, och att Västerås verkligen är Sveriges energihuvudstad. Det nära samarbetet ger oss möjlighet att tillsammans med industrin testa om vår forskning är applicerbar och fungerar i verkligheten. Vi arbetar ju inte bara med teoretisk forskning utan försöker hitta lösningar på en rad konkreta utmaningar inom energiområdet. Det gör att samarbete med ingenjörer på ledande energiföretag tillför en helt ny dimension, och gör också forskningen bättre.

Läs mer om Jinyue Yans forskning inom framtidens energi


Förmåner för dig som medarbetare

Hos oss har du en rad trevliga förmåner.

Våra förmåner

Generösa semestervillkor

Betald semester redan första året.

  • 28 dagars semester per år till och med det år du fyller 29 år.

  • 31 dagars semester per år från och med det år du fyller 30 år.

  • 35 dagars semester per år från och med det år du fyller 40 år.

 

Distansarbete

Möjlighet att jobba på distans upp till två dagar i veckan.


Föräldravänlig arbetsplats

Kompletterande ersättning under de första 360 dagarna av din föräldraledighet.

Möjlighet till förkortad arbetstid med en fjärdedel av normal arbetstid upp till barnet är 12 år.

 

Simma gratis

Du simmar gratis på Lögarängsbadet och Kristiansborgsbadet (ACTIC) i Västerås samt Munktellbadet i Eskilstuna.

 

Pension

Som statligt anställd har du generösa pensionsvillkor.

Fri friskvård

Friskvårdsbidrag på 3000 kr per år.


Ersättning vid sjukdom

  • Kompletterande ersättning under dag 15 till 365 oberoende av din inkomst.
  • Möjlighet till läkarbesök på arbetstid.
  • Schablonersättning vid vissa sjukvårdsbesök

  • Ersättning av receptbelagd medicin som omfattas av högkostnadsskyddet.

Lär dig mer om oss

Utbildning

Vi utbildar lärare, ekonomer och vårdpersonal samt har tekniska utbildningar så som civilingenjörer och högskoleingenjörer.

Läs mer

Samverkan

I nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor skapar vi en hållbar framtid för alla.

Läs mer

Forskning

Vi har forskning inom alla utbildningsområden. Forskningen bedrivs inom nio forskningsinriktningar.

Läs mer

Ett universitet - två campus

Vi har våra huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås, men bedriver även utbildning i Nyköping. För resor mellan Eskilstuna och Västerås tar MDU-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.


Rundtur campus Eskilstuna

Rundtur campus Västerås

Nyfiken på Eskilstuna?

Om du vill veta hur det är att leva och bo i Eskilstuna besök kommunens webbplats.

Vill du veta mer om Västerås?

Om du är nyfiken på hur det är att leva och bo i Västerås besök kommunens webbplats.

Följ oss!

Häng med på vad som händer på MDU.