Text

Jobba med oss

Välkommen till en arbetsplats där vi vill göra skillnad. Med våra 18 000 studenter, våra samarbetsparters och våra kollegor har vi kraft att förändra världen. Vill du vara med?

Jobba med oss

Välkommen till en arbetsplats där vi vill göra skillnad. Med våra 18 000 studenter, våra samarbetsparters och våra kollegor har vi kraft att förändra världen. Vill du vara med?

Jobba med oss

Välkommen till en arbetsplats där vi vill göra skillnad. Med våra 18 000 studenter, våra samarbetsparters och våra kollegor har vi kraft att förändra världen. Vill du vara med?

Utvecklas hos oss

Hos oss får du möjlighet att växa bland engagerade, trevliga och hjälpsamma kollegor. Du möts av en välkomnande atmosfär där vi arbetar gemensamt – med en närhet till kollegor, studenter och samarbetspartners. Och med kompetens och forskning i världsklass.

Vi grundades 1977 och blev universitet 2022. Ta chansen och var med på vår utvecklingsresa!

Förändra världen med oss

Vi ser hela världen som vårt arbetsfält och globala aktörer som våra partners. Med våra studenter, kollegor och samarbetspartners har vi kraft att förändra världen. Tillsammans tar vi oss an internationella utmaningar med kunskap och innovation.

Vi jobbar nära vår omgivning

Genom vårt unika nätverk av samhällsaktörer driver vi utveckling som kommer samhället direkt till nytta. Vi värnar samtidigt starkt om akademiska värden. Det betyder att det både är vår egen nyfikenhet och omvärldens behov som hjälper oss att hitta lösningar för en bättre framtid för alla.

 

Kort om MDU

MDU är Sveriges nyaste universitet och finns i den expansiva tillväxtregionen Mälardalen. Vi är cirka 1200 medarbetare och har runt 18 000 studenter som läser kurser och program inom design- och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik, undervisning samt kammarmusik och opera. Vår forskning bedrivs inom alla utbildningsområden och är internationellt framstående inom bland annat framtidens energi.

Med vår vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, vill vi göra verklig skillnad.

 

Förmåner vid MDU


Betald semester redan första året.

  • 28 dagars semester per år till och med det år du fyller 29 år.
  • 31 dagars semester per år från och med det år du fyller 30 år.
  • 35 dagars semester per år från och med det år du fyller 40 år.

Möjlighet att jobba på distans upp till två dagar i veckan.

Det finns möjlighet att arbeta utomlands via Erasmus-programmet eller som utlandsstationerad.

Kompletterande ersättning vid föräldraledighet.

Lönetillägg vid vård av sjukt barn.

Möjlighet till förkortad arbetstid med en fjärdedel av normal arbetstid upp till barnet är 12 år.

Du simmar gratis på Lögarängsbadet och Kristiansborgsbadet (ACTIC) i Västerås samt Munktellbadet i Eskilstuna.

Friskvårdsbidrag på 3000 kr per år.

Som statligt anställd har du generösa pensionsvillkor.

Träffa några medarbetare

Andreas Ryve

Andreas Ryve, professor

På MDU finns det mycket driv. Mina kollegor är dessutom trevliga och riktigt kompetenta. Jag upplever att det finns en uppsjö av utvecklingsmöjligheter. Om man så ska utveckla kurser, doktorandprojekt, forskningsprojekt, pedagogiska projekt eller utlysningar. Min erfarenhet är att normen är att stötta medarbetare i det de vill göra.

Anna Rawley

Anna Rawley, utbildningsledare

"Det gör mig stolt att vara en del av en organisation som bidrar aktivt till viktiga samhällsförändringar, och att vi är en röst som vågar höras. Vi ska vara progressiva och modiga, vilket inspirerar mig som medarbetare."

Johan Frisk

Johan Frisk, samverkanskoordinator

"MDU samarbetar med många aktörer i vår omgivning. Jag är stolt över att vi som universitet är en unik spelare regionalt och att vi tillsammans med våra samverkanspartners har en stor inverkan även globalt. Världens omställning står och faller med den utveckling av energi- och batteriteknik vår region är så ledande inom och som utbildningen och forskningen vid MDU starkt bidrar till."


Christina Kääriä

Christina Kääriä, internationell koordinator

"Jag har fått förmånen att få jobba med många olika arbetsuppgifter och uppdrag. Dessutom får du möjligheten att driva mycket av ditt arbete på egen hand vilket gör att du ständigt utvecklas. Det finns många spännande saker som händer varje dag på MDU."


I hjärtat av Mälardalen

MDU har huvudcampus i Eskilstuna och Västerås. Båda våra campus ligger centralt med närhet till butiker, restauranger, parker, uteliv och centralstation. Med tåget tar du dig till Stockholm på en timme. För jobbresor mellan Eskilstuna och Västerås tar MDU-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.

Vårt campus i Eskilstuna invigdes 2020 och vann Sörmlands arkitekturpris 2022.

Utöver våra huvudcampus bedriver vi även utbildning i Skellefteå, Karlshamn och Nyköping.

 

Följ oss!

Häng med på vad som händer på MDU.

Jobba på MDU

Var med på vår resa att, tillsammans med våra studenter och samarbetspartners, skapa en bättre och mer hållbar framtid.

Lediga jobb