Text

Hitta experter

Den här sidan är ett stöd för dig som journalist eller reporter. Här hittar du bland annat presskontakter, pressbilder och kontaktuppgifter till MDU:s experter. Vill du ha tips på vem du kan kontakta är du välkommen att höra av dig.

Gustav Sundqvist  Länk till annan webbplats.Universitetslektor som forskar inom säkerhets- och geopolitik och är analytiker på utrikespolitiska institutet. Ett fokusområde är kinesisk politik och demokratiseringsprocesser i Kina.

Jörgen Ödalen  Länk till annan webbplats.Universitetslektor/Meriterad lärare. Huvudsakliga forskningsområden finns inom disciplinerna modern politisk teori och studier av högre utbildning. Särskilt fokus på frågor om suveränitet och självbestämmande, på den internationella och lokala nivån, samt på frågor om global rättvisa, klimaträttvisa och migration. 

Anna Johansson Länk till annan webbplats. Universitetslektor. Undervisar inom statsvetenskap och har ett särskilt fokus på samverkan, krisberedskap och riskhantering.

Linus Johansson Krafve Länk till annan webbplats. Universitetslektor som undervisar i statsvetenskap och forskar kring marknadsreformer i förvaltning och välfärdsstat, med ett särskilt fokus på organisering av marknader i hälso- och sjukvården.

Joakim Johansson  Länk till annan webbplats.Universitetslektor i statsvetenskap/docent/Meriterad lärare. Undervisar bland annat i svensk och jämförande politik, demokratins problem, makt och medborgarskap och politiska maskuliniteter. Primärt forskningsintresse är genus- och jämställdhetsfrågor och olika aspekter av manlighet/maskulinitet i kontexter av svensk politik.

Terence Fell Länk till annan webbplats. Universitetslektor i statsvetenskap. Forskar inom segregation, utanförskap och utsatta stadselar. Fokus på hur väljarbeteenden har förändrats i segregerade områden.

 

Kontakt