Text

Datum 2021-01-29
Artikeltyp Aktuellt

Bli något som betyder något!

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Vill du arbeta med människor? Diggar du mest siffror? Vill du utveckla ny teknik? Föredrar du att tänka kreativ?

MDH är en mångfaldig högskola där du kan välja mellan 1 000 kurser och 56 program.

Gemensamt för de flesta av våra utbildningar är att de ger dig ett jobb som hjälper till att lösa samhällets utmaningar.

FN:s globala hållbarhetsmål.


Vad är viktigt för dig?

Vad drömmer du om? Är det viktigt för dig att få ett säkert jobb, eller vill du ha frihet och en utbildning som kan ta dig ut i världen? Kanske du drömmer om att bli din egen chef och starta eget företag?

Du bestämmer vad du ska bli!


Utforska våra program:

Med din motivation och empati för att förstå, stötta och stärka kan du göra skillnad för människor. Hos oss kan du studera till beteendevetare, sjuksköterska, fysioterapeut, folkhälsovetare och socionom. Vill du gå ännu längre finns en mängd olika program på avancerad nivå, t ex barnmorskeutbildning.

Läs mer

Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära, vidga sina vyer och förstå sin omvärld. Ta chansen att utbilda dig till ett av världens viktigaste jobb. På MDH kan du studera till förskollärare, grundlärare, ämneslärare eller specialpedagog.

Läs mer

Musik och opera

Utbilda dig inom klassisk musik och opera. Här studerar du för några av landets främsta lärare inom musik i anrika lokaler på Västerås slott.

Läs mer

På MDH finns program inom bygg, data och nätverk, energi, innovation, produktion och produktdesign, matematik, robotik och inbyggda system. Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden.

Läs mer

Så arbetar MDU med FN:s globala mål för hållbarhet

MDU bedriver forskning som knyter an till samtliga av FN:s globala mål för hållbarhet.

Läs mer
  • Datum 2023-03-27
  • Artikeltyp Aktuellt

Här får du jobb efter studierna

Etableringsgraden för examinerade studenter från MDU är bland den högsta i landet, enligt en rapport från Universitetskanslersämbetets (UKÄ). Hela 86 procent, vilket motsvarar närmare 9 av 10 studenter, har en god ställning på arbetsmarknaden inom 1-1,5 år efter examen.

om Här får du jobb efter studierna

Studievägledning

Om du har frågor om studieval och arbetsmarknad kan du vända dig till någon av universitetets studievägledare.

Läs mer