Text

Musik och opera

Ett steg på vägen mot din internationella karriär! Från hösten 2024 erbjuder vi kandidat- och masterutbildningar på konstnärlig grund.

Musik och opera

Ett steg på vägen mot din internationella karriär! Från hösten 2024 erbjuder vi kandidat- och masterutbildningar på konstnärlig grund.

Utbilda dig inom klassisk musik och opera på Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet (MOMDU). Du studerar för några av landets främsta lärare inom musik i anrika lokaler på Västerås slott. Tillsammans jobbar ni för att du ska nå din fulla potential som instrumentalist och sångare.

Utbildning

Flera av landets främsta musiker och pedagoger utbildar dig inom klassisk musik och opera.

Läs mer

Konserter

Med ett femtiotal konserter och operaframträdanden varje år blir våra studenter väl rustade för att uppträda på olika scener.

Läs mer

Om MOMDU

Vi finns i anrik miljö på Västerås slott. Du som student har fri tillgång till akustiskt specialanpassade övnings- och undervisningsrum dygnet runt.

Läs mer

Lärare med internationell erfarenhet från de största scenerna

Lärarna har lång och internationell erfarenhet både som musiker och pedagoger, samt ett stort kontaktnät inom branschen. Vi samverkar med bland andra Västmanlandsmusiken, Västmanlands teater, musikverksamheten i Eskilstuna pastorat, musikverksamheten i Stockholms domkyrkoförsamling och musikverksamheten i Västerås domkyrka.

Med ett femtiotal konserter och operaframträdanden varje år ges du optimala förutsättningar att lära dig uppträda inför publik.

Specialanpassade lokaler på Västerås slott

Undervisningen sker i anrik miljö på Västerås slott där du har fri tillgång till akustiskt specialanpassade övnings- och undervisningsrum dygnet runt. Slottet ligger på promenadavstånd till konserthus, teater, centralstation och centrum.

Fribiljetter och förmåner

Som student vid någon av våra utbildningar har du möjlighet att gå gratis på generalrepetitioner och konserter genom våra samarbeten med musikinstitutioner. Några exempel ser du nedan.

Stipendier

Kungliga Musikaliska akademien (KMA) förvaltar ett stort antal stipendiefonder avsedda att främja unga musikstuderandes utbildning. Stipendierna kan även ges som stöd för instrument- och notinköp.

Bedömningen av sökande görs av respektive högskola på sätt som fastställts lokalt. Information om den enskilda högskolans bedömningspolicy kan erhållas på respektive högskolas kansli. Stipendiet kan tilldelas studenter vid respektive högskolas samtliga befintliga program och studieinriktningar.

Stipendier Kungliga Musikaliska Akademien Länk till annan webbplats.

Kontakt