Text

Datum 2022-10-19
Artikeltyp Aktuellt

Välbesökta Uppsats- och exjobbsdagar

Närmare 800 studenter pratade uppsatsämnen och examensarbeten med 40 företag och organisationer, under Uppsats- och exjobbsdagarna i Västerås och Eskilstuna.

Det sprudlade av liv när engagerade och intresserade studenter mötte utställarna i Länken på campus Västerås och på MITC i Eskilstuna.

Uppsats- och exjobbsdagen den 13 oktober på MITC i Eskilstuna.

– När vi på Alstom tar fram morgondagens lösningar för hållbara transporter, behöver vi medarbetare som är rika på både idéer och initiativ. Mässan på MDU var ett fantastiskt tillfälle att få träffa alla intresserade och nyfikna studenter som jag hoppas blir mina kollegor framöver, säger Ganesh Chandramouli, innovationschef på Alstom.

För studenterna är Uppsats- och exjobbsdagarna en möjlighet att träffa företag och organisationer, för att skapa sig en uppfattning om vilka typer av uppdrag som finns och kanske börja bearbeta en kontakt eller ett ämnesområde. Dagarna bjöd på mässa, mingel, korta företagspresentationer, nya kontakter och i Eskilstuna bjöds det även på en räkmacka.

– Uppsats- och exjobbsdagarna ska vara som att glida in på en räkmacka. Vi vill göra det enkelt för både studenter och företag att mötas. Många utställare hade flera färdiga exjobb att erbjuda, men de är också öppna för dialog om nya förslag. I år var intresset väldigt stort, vilket är glädjande, säger Tiina Kikerpuu, samverkanskoordinator på MDU.

Leine Linde var en av utställarna på Uppsats- och exjobbsdagen i Eskilstuna.

Uponor var en av utställarna som erbjöd färdiga förslag, men som också är öppna för dialog med studenter.

Annonsportal för uppsatsämnen, exjobb och uppdrag

I MDU:s annonsportal lägger arbetsgivare upp sina lediga jobb, praktikplatser, projektuppdrag eller förslag på uppsatsämnen och exjobb året om. Du som student kan också själv föreslå uppdrag eller ämnen för uppsats, som du vill genomföra hos ett företag eller en organisation.

Kontaktinformation

Vid frågor om Uppsats- och exjobbsdagarna, vänligen kontakta Tiina.

Vid frågor om annonsportalen, vänligen kontakta Susanne.