Text

  • Studieort Mälardalens högskola, Hamngatan 15 i Eskilstuna
Datum
  • 2020-08-10 – 2020-08-14

Nyfiken på digitalisering och framtidens teknik?

Har du funderat på att jobba som ingenjör? Vill du veta hur man designar nya produkter? Har du funderat på hur man konstruerar prylar du styr med din röst? Eller är du nyfiken på hur man i framtiden kommer att bygga bilar med samma teknik som i Pokémon Go? Då är teknikvecka på MDH något för dig!

De hetaste teknikområdena

MDH erbjuder dig en vecka fullspäckad av föreläsningar, aktiviteter och ny kunskap inom de allra nyaste och hetaste teknikområdena just nu. Du kommer bekanta dig med VR & AR, Cyber Physical Systems, 3D-printing och Artificial Intelligence.

Du kommer få en inblick i hur framtidens samhälle kommer att se ut där produkter i vardagen kommer att bli mer och mer uppkopplade (Internet of Things). Du får också lära känna nya kompisar som du samarbetar med i olika kreativa uppdrag under veckan.

Sista dagen kommer Elin Häggberg som är influencer och teknikbloggare med den egna bloggen Teknifik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Varför ska du vara med?

Efter veckans slut kommer du att ha kunskap inom flera av de stora teknikområdena, en individuell framtidsplan samt ett intyg som du kan visa upp när du söker jobb.

Veckan kommer också hjälpa dig att avgöra om ingenjörsyrket och IT/telekombranschen är något för dig, och i så fall vilken inriktning som kommer att passa dina intressen bäst.


Säkra dig en plats

Vi har 40 platser och vi delar ut dem i den ordning som anmälningarna kommer in, så skynda dig om du vill säkra en plats! Det kostar inget att delta!


Välkommen!

Tid måndag-torsdag:
Programmet består av en förmiddagsgrupp som går kl 9.00 –12.00 och en eftermiddagsgrupp som går kl 13.00-16.00.

  • Observera. Eftermiddagsgruppen är fullbokad men det finns ett fåtal platser kvar i förmiddagsgruppen.

Tid fredag:
Programmet är gemensamt för bägge grupperna kl 9.00-12.00.

Plats:
Vårt nya campus, Mälardalens högskola, Hamngatan 15 i Eskilstuna

Målgrupp:
För att delta ska du vara mellan 15-18 år och ha gått ut årskurs 9. Du ska vara bosatt i Eskilstuna kommun.

Förkunskaper:
Det behövs inga särskilda förkunskaper men vi tror att du får ut mest av veckan om du tycker det är intressant med teknik och digitalisering.


Under teknikveckan får du bland annat besöka två av våra nya labb:

Säkra dig en plats

Vi har 40 platser och vi delar ut dem i den ordning som anmälningarna kommer in, så skynda dig om du vill säkra en plats! Det kostar inget att delta!

Till anmälan

Kontaktinformation