Text

2023-10-09

Välkommen NEUMANN

MDU i Västerås hade nöjet att den 4-5 oktober vara värd för det andra projektmötet inom projektet NEUMANN (Novel Energy and propulsion systems for Air Dominance), finansierat av EDF (European Defence Fund). 37 partners från 12 europeiska länder samlades för att diskutera framtidens flygkraft.
 

Så här säger Konstantinos Kypriandis, professor i energiteknik om mötet:
- Vi diskuterade väldigt spännande utveckling för framtiden. Fantastiskt att se och uppleva samarbetet mellan 37 partners från 12 europeiska medlemsländer.
 
Projektet NEUMANN, som koordineras av Avio Aero, syftar till att ta fram nya drift- och energisystemteknik för ökad elektrifiering av framtidens stridsflygplan. Projektet NEUMANN (Novel Energy and propulsion systems for Air Dominance) är finansierat av EDF (European Defence Fund).

Kontaktinformation