Text

Datum 2023-05-26
Artikeltyp Aktuellt

Han vann bästa pitch med sin banbrytande idé "Lokkon"

Bild på Lucas Dust

Doktoranden Lucas Dust levererade en pitch som imponerade stort på juryn i Idélabs Idétävling. För prestationen tilldelades han förstapriset i kategorin bästa pitch.

Det hela började med en enkel fråga: "Hur kan modeindustrin tvingas bli mer transparent när det kommer till produktion och tillverkning av kläder?". Där såddes fröet till Lucas Dusts spännande idé "Lokkon".

I Idétävlingen gjorde Lucas ett stort intryck på juryn genom att på ett tydligt sätt förklara sin komplexa idé och göra den lätt att förstå. Med kreativitet och stilren design tog han hem priset för bästa pitch.

­­– Det känns jättebra att få veta att jag vunnit bästa pitch. Att bli uppskattad och känna att det finns människor som tycker om min pitch, säger Lucas.

Idélab och tävlingens jury ser fram emot att följa hans fortsatta resa och belönade Lucas med 10 000 kr i prispengar från Brita och Otto Larssons minnesfond, ett medlemskap i Valvet i 6 månader (värde 11 250 kr) samt ett presentkort från Profeel (värde 1 500 kr). Dessa priser är ett erkännande för Lucas Dusts arbete och ger honom ytterligare möjligheter att utveckla sin idé och förverkliga sin vision.

Idétävlingen

Idétävlingen är en årlig idé/innovationstävling som arrangeras av MDU:s Innovationskontor Idélab. Den pågår varje år januari-mars. Tävlingen riktar sig till anställda, forskare och studenter på MDU.