Text

Datum 2022-06-07
Artikeltyp Aktuellt

Äntligen är MDU invigt!

Smith & Thell uppträdde i samband med Universitetsfesten på Stora torget i Västerås. Konserten visades på storbildsskärm på Fristadstorget i Eskilstuna. Foto: Kim Norman.

Den 3 juni firades det att MDH blivit universitet och därmed MDU. Vid två parallella ceremonier, en på Fristadstorget i Eskilstuna och en på Stora torget i Västerås, invigdes MDU tillsammans med Västerås stad och Eskilstuna kommun.

Förutom invigningsceremonierna, innehöll Universitetsfesten öppet hus på campus med föreläsningar, invigning av MDU-platsen i Eskilstuna, studenttävlingar och fyra kvällskonserter med kända artister.

– Det känns fantastiskt att så många mötte upp på de båda torgen i samband med invigningen, säger projektledaren Annica Fiedler. Det var också stort intresse för föreläsningarna, och många som var nyfikna på att se vårt nya campus i Eskilstuna, vilket är glädjande.

Under invigningsceremonin besökte utbildningsminister Anna Ekström firandet. "Nu är Sveriges yngsta och gladaste universitet invigt", sa Anna Ekström i sitt tal vid ceremonin i Eskilstuna. När ministern sedan anlände till Västerås delade hon tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson, ut pris till det vinnande laget i studenttävlingen Unikampen, och till de som vunnit Pluggpeppen – en tävling i att vara fysiskt aktiv.

– Närmare 500 studenter tävlade i Pluggpeppen och cirka 90 i Unikampen. Det är roligt att se kämpaglöden hos varje student oavsett tävling, och så klart roligt att få uppmärksamma vinnarna lite extra under firandet, säger Danijela Franjkovic tävlingsansvarig.

Stort tack till alla som kom och gjorde Universitetsfesten så lyckad!