Text

Datum 2020-03-06
Artikeltyp Aktuellt

Leo Razzak vill att folk ska våga tro på sina idéer

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Leo Razzak

Leo Razzak är en erfaren entreprenör som också har blivit tv-stjärna. Kanske känner du igen honom från serierna Solsidan eller Torpederna? Men det är så mycket mer än så.

Han är grundare till flera företag och sociala initiativ som stiftelsen Banglabarn, ambassadör för Cancerfonden, sommarpratare i Sveriges radio och har regisserat dokumentären Zlatan – för Sverige i tiden. Hans nästa uppdrag är som talare på Idéfesten.

- Jag vill peppa och ge energi åt publiken, och dela med mig av mina egna erfarenheter, säger Leo Razzak

Att Leo Razzak är talare på Årets Idéfest är ingen tillfällighet. Hans resa inom världen av entreprenörskap är en inspiration för framtida entreprenörer. Leo Razzak har grundat och är delägare i flera olika företag. Han brinner för entreprenörskap och driver sedan några år tillbaka tillväxthuben Värmeverket där han samlar sina bolags engagemang samt öppnar upp en plattform för andra entreprenörer att utveckla sina verksamheter.

Likaså vill Idélab, som ligger bakom Idéfesten, uppmuntra studenter, anställda och forskare på MDH att ta sina idéer vidare till nästa steg, och vara en hjälpande hand på entreprenörsresan.

Idéfesten är en hyllning till detta koncept. Förutom att vinnaren av Idétävlingen koras, är Idéfesten en språngbräda med möjlighet för deltagarna att knyta nya kontakter, utbyta tankar och tips och inte minst en plats att bli inspirerad.

- Med Idéfesten vill vi hylla och uppmuntra entreprenörskap och visa på goda exempel. Alla på MDH har idéer, det gäller bara att våga, säger Emma Göransson, samordnare på Idélab.

En erfaren talare
Leo Razzak är van vid stora scener. Han har bland annat talat på Stora chefsdagen, HR-dagarna och Socionomdagarna. Han har varit moderator på SVT:s valdebatt, Gyllene Hjulet, Prins Daniels Fellowship och Europas största finansevent Börshajen Academy. På Idéfesten vill han inspirera publiken och dela med sig av sina egna erfarenheter till framtidens entreprenörer.

- Min målsättning är att folk ska gå därifrån och känna att de har lärt sig något.

Det är verkligheten Leo Razzak vill prata om. Han förklarar att han har haft idéer som har blivit framgångar men att det även finns saker som han inte lyckats så bra med.

- Det finns ingen manual. Jag har fått gå in och härma och se hur andra personer har gjort, säger han och förklarar att han uppmuntras till att vara modig när han ser att andra personer lyckas med saker.

Just att vara modig är ett av tipsen Leo Razzak har till framtidens entreprenörer. Fokus, passion och mod är nyckeln till framgång.

- Ta de tre grejerna och jobba med dem på riktigt. Då kommer det hända grejer!

Om Idéfesten:
Idéfesten äger rum den 14 maj 2020. Det är ett evenemang där bland annat vinnaren av Idétävlingen koras. Talare på Idéfesten är Leo Razzak och konferencier är Klara-Maria Mach.
Mer information om anmälan, tid och plats kommer inom kort!

Om Idétävlingen:
Idétävlingen är en tävling där du tävlar med din idé. Det kan handla om allt från tjänster och produkter till sociala innovationer – och allt däremellan. Du behöver inte ha en färdig affärsplan, utan det räcker med just en idé. Alla studenter, anställda och forskare på MDH är välkomna att skicka in sitt bidrag. Anmälan till Idétävlingen 2021 stänger den 15 mars.

Idétävlingen 2021

Anmälan är öppen till den 15 mars