Text

Datum 2020-06-01
Artikeltyp Aktuellt

MDH Global Swede 2020 fick diplom i digital ceremoni

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Victoria Sverdrup Oehler tar emot ett diplom från Damir Isovic.

Högskolans representant Damir Isovic och MDH:s Global Swede 2020 Victoria Sverdrup Oehler.

MDH-studenten Victoria Sverdrup Oehler fick sitt Global Swede-diplom under torsdagens ceremoni med bland annat utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg. Därmed blev Victoria officiellt MDH:s Global Swede 2020.

Varje deltagande lärosäte får nominera en student som får motta Global Swede diplomat och för första gången på de tio år som ceremonin hållits skedde den digital. Victoria nominerades till del tack vare att hon är “en fast besluten, pragmatisk person med en jag-klarar-det-attityd” och för att hon har “höjt nivån på diskussionerna genom att införliva sin egen bakgrund i sina åsikter och vidgat de övriga studenternas perspektiv” som det står i motiveringen.

Det var en begeistrad MDH Global Swede som tog sig tid att besvara några frågor så att vi kan lära känna henne bättre.


Vem är vår Global Swede 2020, vill du berätta lite mer om dig själv och din bakgrund?

Mitt namn är Victoria Sverdrup, jag är en 26 årig student från Mexico som snart tar examen från magisterprogrammet i internationell marknadsföring på MDH. I Mexico studerade jag International Business och tog examen när jag var 21. Därefter fick jag möjligheten att arbeta för två stora företag (Ab In-Bev and Tequila Patron) vilket hjälpte mig att utveckla min professionella erfarenhet och ledde mig till att ta nästa steg i mitt akademiska liv. Sedan så länge jag kan minnas har min dröm varit att studera utomlands så att jag skulle kunna lära mig om andra kulturer och språk. Det här programmet gav mig chansen att uppfylla min dröm, det har varit en fantastisk och ovärderlig upplevelse.


Hur tänker du kring att vara en MDH Global Swede och hur skulle du vilja göra det mesta av det?

Jag känner mig verkligen hedrad och jag tror att det bästa sättet att visa det är att dela min upplevelse med andra, från det akademiska till det personliga perspektivet. Jag menar att det här året har hjälpt mig att växa på så manga sätt och jag skulle älska att gå dela mina tankar och lärdomar med den som letar efter samma utmaning som jag gjorde för ett år sen.


Var ser du dig själv om 10 år?

Jag ser mig själv som en lycklig och framgångsrik affärskvinna med en solid akademisk karriär. Jag tycker verkligen om att arbeta med projekt, så jag ser mig själv som en ledare som hjälper de människor som omger henne. Jag skulle vilja vara den person som man går till för att få råd och också vilja kunna säga att jag har uppnått de mål jag satt upp för mig själv i nuläget.


Har du några tips/kommentarer till dina nuvarande eller framtida studentkollegor?

Njut av varje steg på resan. För mig har det här året gått väldigt fort, men det är inte bara den faktiska studietiden utan även förberedelserna, att lämna hemmet, att börja ett liv i ett nytt land, lära känna nya människor som blir ens vänner, nära vänner till och med. Så jag skulle vilja säga att man inte ska stressa så mycket för att komma på plats och att njuta av varje steg i processen, så blir det lättare.


Om Global Swede

Global Swede är en del av regeringens och Svenska institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige. Syftet är att skapa gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk utrikeshandel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

Global Swede-alumnerna ingår i ett brett alumnnätverk, administrerat av Svenska institutet, vilket idag omfattar omkring 15 000 personer från 140 olika länder.