Text

Datum 2020-06-17
Artikeltyp Porträtt

”Jag ser mig själv som en del av MDH”

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Faris Henry Gergis

Faris Henry Gergis påbörjade sin resa på MDH för tre år sedan och har nyligen avslutat sina studier på statsvetarprogrammet. För Faris har studietiden inneburit en personlig utveckling.

– Jag tar med mig massor av fina minnen och kunskaper från MDH som inte bara rustar mig för arbetslivet utan även min vardag. Den jag är idag som inte är densamma som när jag påbörjade mina studier för tre år sedan, säger Faris.

Faris påbörjade sina studier på MDH efter rekommendationer från hans lärare. Något som han är väldigt tacksam över idag.

– Jag är extremt nöjd över att jag valde att studera på MDH och ser mig själv som en del av högskolan i framtiden. MDH har fina lokaler, nyanserande kurser och otroligt kunniga lärare samt trevlig och hjälpsam personal på högskolan överlag, säger Faris.

Statsvetarprogrammet har fokus på att skapa en förståelse om olika politiska system och hur dessa styrs och påverkar vårt samhälle. Något som bland annat gett Faris nya insikter i politiken och utvecklat hans analysförmåga.

– Samhällsfrågor som jag tidigare inte haft förståelse för har jag nu en helt annan bild av och plötsligt är allt ett socialt experiment - även något så enkelt som en promenad. Jag bär med mig jättemycket från min utbildning i min vardag, säger Faris.

Till hösten har Faris ytterligare studier i sikte och ser en framtid inom högskolan.

– Mitt mål är att arbeta som universitetslektor inom området i framtiden. Att vistas i en högskolemiljö är fantastiskt och på något sätt vill jag ge tillbaka allting som jag har fått med mig från MDH, säger Faris.

Vill du börja plugga på MDH?

Statsvetarprogrammet

Läs mer

Utbildning

Har du drömmen, har vi vägen dit. Hitta din utbildning och plugga hos oss. Du bestämmer vem du ska bli.

Läs mer