Text

Datum 2019-10-22
Artikeltyp Aktuellt

Idélab-entreprenör till New York för att nå den globala marknaden

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Matteo Masoudi i MDU.

Matteo Masoudi, MDH-student och vinnare av Idélabs idétävling 2019.

Matteo Masoudi, MDH-student och vinnare av Idélabs idétävling 2019, har siktet på New York där han ska träffa olika aktörer som kan hjälpa honom och hans foodtech-idé att nå den globala marknaden. Resan görs som en del av KTH Innovations Brighterprogram.

Varje år anordnar Idélabs samarbetspartner KTH Innovation Brighter, ett internationaliseringsprogram där utvalda startup-företag får möjlighet att besöka innovationshubbar världen över och på så vis komma i kontakt med den globala marknaden. I år går resorna till Boston, München och New York. Matteo Masoudi ser fram emot sitt stundande besök i “staden som aldrig sover”.

− Det känns jätteroligt då New York är ett centrum för utveckling och innovation, framförallt när det kommer till foodtech som är den marknad mitt startup-företag Veponic inriktar sig på. Jag ser fram emot att träffa företag, institutioner och investerare som kan hjälpa mig att kommersialisera min idé och nå den globala marknaden.

Vann Idélabs tävling

Matteos idé vann tidigare i år första pris i Idélabs idétävling för dess innovationshöjd.
− Idén handlar om hur vi i framtiden ska odla vår mat och hur vårt framtida samhälle ska byggas. Med hjälp av teknologi ska vi inte längre begränsas till vad det naturliga klimatet tillåter oss att odla. Jag vill att världens länder ska vara självförsörjande när det kommer till deras matproduktion men att det inte ska vara på bekostnad av vårt klimat och vår framtida generation.

Vilka förväntningar har du på resan?

- Att få möjligheten att utvecklas som en av framtidens miljöentreprenörer och få en känsla för hur den globala marknaden fungerar.

Har du en idé som du vill utveckla? Idélab erbjuder samtliga studenter och anställda vid MDH kostnadsfri rådgivning inom idé- och affärsutveckling.

Kontakta Idélab på idelab@mdh.se