Text

"Programmet gav mig värdefulla färdigheter för mitt framtida arbetsliv"

Sara Odzic, alumn från IBM och IM

– Universitetsstudier handlar inte bara om akademisk inlärning, utan också om de kontakter jag har knutit och de erfarenheter som har format mig som individ. Jag tar inte bara med mig de kunskaper och färdigheter jag förvärvat under mina studier, utan också vänskap, minnen och personlig utveckling som jag har upplevt. Det säger Sara Odzic, tidigare student vid International Business Management (IBM) och magisterprogrammet i internationell marknadsföring (IM).

Varför valde du att studera vid MDU?

– Jag valde MDU för att det är ett av få universitet i Sverige som erbjuder det program jag var intresserad av, och att det undervisades på engelska. Mitt beslut påverkades också av en tidigare student som starkt rekommenderade IBM-programmet. MDU kändes som det perfekta valet eftersom de värdesätter mångfald, skapar en mångkulturell miljö som varmt välkomnar internationella studenter. Vid sidan av dessa faktorer spelade också platsen en avgörande roll i mitt beslut. Säger Sara Odzic och fortsätter:

– Jag började därför min resa på MDU genom att studera IBM-programmet. Efter examen kände jag att det inte var tillräckligt. Jag hade då hört talas om ett mycket intressant magisterprogram på MDU, så jag bestämde mig därför för att fortsätta studera genom att läsa magisterprogrammet i internationell marknadsföring (IM).

Vad har din studietid gett dig?

– Att studera vid MDU har gett mig en rad erfarenheter och möjligheter för min personliga och professionella utveckling. Under dessa fyra år av studier kan jag säga att jag utvecklat mitt analytiska och kritiska tänkande och förbättrat min förmåga att arbeta i olika team. Varje projekt var tvunget att presenteras inför professorer och kollegor, vilket hjälpte mig att förbättra min kommunikationsförmåga. Eftersom MDU har arrangerat många evenemang under åren har jag dragit nytta av nätverksmöjligheter.

Vad är det bästa med programmet?

– Det finns många saker som jag skulle vilja lyfta fram som det bästa. En av de viktigaste sakerna för mig var att jag fick chansen att träffa olika studenter, mina kollegor, som kom från olika delar av världen. Utan att behöva resa någonstans hade jag chansen att förstå och lära känna olika kulturer. Dessutom har hela programmet lärt mig värdefulla färdigheter som kommer att vara en viktig del i mitt framtida liv.

Program

International Business Management

  • Högskolepoäng 180 HP
  • Omfattning 3 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Västerås
Program

Magisterprogram i internationell marknadsföring

  • Högskolepoäng 60 HP
  • Omfattning 1 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Västerås