Text

MOOC

MOOC betyder Massive Open Online Courses och är kurser som är öppna för alla, oavsett bakgrund eller yrkeskategori. De kräver inga förkunskaper och du kan starta och genomföra dem när du vill. Kurserna ges online och är helt kostnadsfria.

Du kan inte räkna in en MOOC i din examen eller få högskolepoäng för den. Syftet med MOOC:ar är att ge större möjligheter för fler personer att studera vidare eller att byta karriär under livets gång.

Kursspråket är ofta engelska.

Hitta alla öppna kurser

Fler och fler öppna kurser kommer läggas upp för dig som vill lära dig mer och testa dina kunskaper på olika områden. Med plattformen open.mdu.se kan du hitta öppna kurser på egen hand.

Till open.mdu.se

Språka på akademiska

Språka på akademiska vänder sig till dig som har svenska som andraspråk och som redan läser på universitet eller högskola men känner att du behöver vässa dina språkkunskaper ytterligare för att nå ännu längre i dina studier.

Läs mer

Introduktion till Industri 4.0

Vill du lära dig grunderna i Industri 4.0, i din egen takt, när du själv vill? Då är MOOC:en ”Introduktion till Industry 4.0” något för dig.

Läs mer

Introduktion till klimatmedveten programvaruteknik

I den här introduktionskursen presenteras begreppet grön och hållbar programvaruteknik och den tekniska processen för att bygga grön och hållbar programvara.

Läs mer

Klimatmål, argumentation, belägg

Förbättra din argumentationsteknik så du kan delta i debatten om klimatmålen.

Läs mer

Vätgas för en ren framtid

Vätgas är ett rent bränsle, en mångsidig energibärare och verkar vara svaret på klimatutmaningarna. Varför pratar alla om vätgas och hur kommer den att ersätta traditionella bränslen?

Läs mer

AI och Machine Learning

MDU erbjuder MOOC:ar (Massive Open Online Courses) för dig som vill lära mer om AI och Machine Learning.

Läs mer

Augmented Reality och cybersäkerhet

MDU erbjuder MOOC:ar (Massive Open Online Courses) för dig som är intresserad av Augmented Reality och cybersäkerhet.

Läs mer

Välkommen till seminarieserien Industry 4.0

Industry 4.0 eller fjärde industriella revolutionen, är en samlande term för en rad teknologier och koncept inom automation, processindustriell it och tillverkningsteknologier. I vår digitala seminarieserie får du en orientering i industri 4.0:s olika beståndsdelar.

Läs mer