Text

Masterprogrammet i programvaruteknik

Utbildningsnivå HögskolepoängAvancerad nivå 120 hp

Tid2 år heltid

StudieortVästerås

Programmet lär dig att utveckla och underhålla högkvalitativa programvarusystem, som matchar de höga krav som ställs i dagens digitala samhälle. Efter examen kan du exempelvis jobba som mjukvaruarkitekt, systemutvecklare eller projektledare inom industrin eller som forskare inom akademin.

Välj ort

Välj utbildningstillfälle

Högskolepoäng

120 hp

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Studietakt

heltid

Studieort

Västerås

Start

2024-09-02

Längd

2 år

Undervisningsform

Normal

Undervisningsspråk

Engelska

Anmälningskod

MDU-44902

Urval

Antal högskolepoäng

Behörighet

null

Ansök i Västerås hösttermin 2024

Ansök

Om utbildningen

Programvara spelar en allt viktigare roll i vårt dagliga liv inom industrin såväl som i samhället i stort. Därför har programvaruteknik blivit ett avgörande område inom datavetenskap.

Här lär du dig metoder för att effektivt utveckla och underhålla komplex programvara som uppfyller höga kvalitetskrav, som exempelvis säkerhet.

Under utbildningen får du kunskap och en djupare inblick i programvaruteknik, inom både industri och forskning.

Du möter gästföreläsare från industrin, får en insyn i hur ett högteknologiskt företag fungerar och har även möjlighet att göra ditt examensarbete i samarbete med någon av våra industripartners, som ABB, Alstom och Volvo Construction Equipment.

Du jobbar också nära universitetets forskare och doktorander. De flesta kurserna leds av aktiva forskare vid MDU, främst inom industriell programvaruteknik, modellbaserad utveckling, mjukvaruverifiering och utveckling av tillförlitliga system.

Du har också möjlighet att studera delar av programmet utomlands. Antingen som utbytesstudent under en eller två terminer, eller genom att studera andra året vid ett av våra partneruniversitet i Europa och därigenom ta en dubbel masterexamen.

Jobb och framtid

Programmet ger dig fördjupade kunskaper om utvecklingen av högkvalitativa program, vilket är nödvändigt för programmerare, projektledare och tekniska specialister.

Efter dina studier kan du arbeta nationellt eller internationellt som mjukvaruarkitekt, systemutvecklare eller projektledare inom industrin, eller som forskare inom akademin.

Programinnehåll

Om du pluggar heltid läser du 30 högskolepoäng (hp) per termin. Kurser kan gå i olika takt och vara olika långa. Som programstudent har du platsgaranti till kurser i ditt program och du pluggar kurserna i en bestämd ordning. Vissa kurser inom ett program är obligatoriska och vissa är valbara.

  • Datavetenskap

    93,0 %

  • Matematik/tillämpad matematik

    6,0 %

Studentintervju

”Allt jag lärde mig har jag kunnat applicera på jobbet”

Nikola Radisavljevic kom till Sverige som utbytesstudent för att fördjupa sina kunskaper i programvaruteknik. Idag jobbar han som teamledare och produktägare på ABB Crane Systems, där han påbörjade sin karriär bara några dagar efter avslutade studier på masterprogrammet i programvaruteknik.

Läs mer

Kontakta oss

Chatta med oss

Har du frågor om studier eller studentlivet på MDU? Tveka inte att kontakta oss! Vi hjälper dig med svar och ger dig informationen du behöver.