Text

För dig som studerar på distans vid MDU eller är student vid campus Nyköping eller Skellefteå University Alliance

Du som är inskriven på en distanskurs vid MDU eller studerar vid campus Nyköping har samma tillgång till universitetsbibliotekets tjänster som campusstudenter.

Hemsändning av böcker

  • Om du inte bor Eskilstuna eller Västerås kommun skickar vi hem böcker som du reserverat utan kostnad.
  • Du måste vara inskriven på en distanskurs vid MDU eller studera vid campus Nyköping.
  • Du behöver inte betala returporto utan får en svarspost-etikett att använda.
  • För att få en bok hemsänd reserverar du först boken. När du får meddelande om att boken finns att hämta skickar du e-post till biblioteket@mdu.se och ber om att få boken hemsänd.

Vi skickar inte hem fjärrlånade böcker, dvs böcker vi lånat från ett annat bibliotek. Då hänvisar vi till att du istället lånar via biblioteket på din bostadsort.

Du ansvarar för böckerna till dess att de kommer tillbaka till universitetsbiblioteket, dvs kommer böckerna bort under postgången kan du bli ersättningsskyldig.

Du måste skicka tillbaka boken senast dagen då lånet går ut för att undvika förseningsavgifter.

 

Kursböcker i Nyköping

All kurslitteratur på sjuksköterskeprogrammet finns på plats som referensexemplar. Du kan inte låna hem böckerna, men läsa dem på plats. De står i rummet där övriga kursböcker kan hittas för högre utbildning.

 

E-böcker, databaser och tidskrifter

Du har åtkomst till bibliotekets alla e-böcker, databaser och tidskrifter genom att använda bibliotekets söktjänst Primo Länk till annan webbplats.. Du använder ditt MDU-konto för att logga in.

 

Drop-in

Behöver du hjälp med informationssökning eller få tips på källor? Har du frågor om referenshantering eller referenshanteringsprogram?

Välkommen på drop in-vägledning i Zoom, varje tisdag och torsdag klockan 12:00-13:00, under terminstid. Här möter du bibliotekarier och har möjlighet att ställa dina frågor i ett breakout room. Kom väl förberedd!

Drop-in

 

Frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor

Frågor och svar