Artikelarkiv

Visar publicerade artiklar för mdu.se/bibliotek

mdu.se/student mdu.se/utbildning mdu.se/international
mdu.se/forskning mdu.se/samverkan

2022-05-27

Från 30 maj gäller sommar-lånetid på universitetsbiblioteket, återlämningsdag blir den 30 augusti. Om det är kö är det förstås två veckors lånetid, precis som vanligt.

2022-05-05

Med appen Ex Libris Library Mobile har du hela biblioteket i din mobil.

2022-03-18

Gunilla Sundström är bibliotekschef på MDU från augusti 2021 och har en gedigen bakgrund inom universitetsbiblioteksvärlden. Hon ser fram emot att tillsammans med kollegor och medarbetare utveckla MDU:s bibliotek för att möta universitetets utökade behov av bibliotekets tjänster. Allt för att stötta hög kvalitet i utbildning och forskning på Sveriges nyaste universitet.

2022-03-15

MDU växer och verksamheten utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Universitetsbiblioteket utlyser nu tre anställningar för att möta universitetets ökade behov av bibliotekets tjänster. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa.

2022-03-11

Den 22 mars kl.11.30 -12.00 har du chansen att ta del av de senaste framstegen inom förnybar energi och möta två av våra framstående forskare inom området - Bengt Stridh och Jinuye Yan - via bibliotekets digitala utställning "Med solsken i blick". Passa på att ställa dina frågor och fördjupa dig inom solceller och hur man förändrar världen och skapar ett mer hållbart energisystem.

2022-01-14

Jobbmöjlighet för studenter! Vi har nyligen blivit universitetsbibliotek och behöver utöka med två nya timanställda i Västerås.

2021-12-06

Från den 6 december är det jullånetid på böcker som du lånar på högskolebiblioteket.

2021-11-29

MDH har nu tillgång till den finansiella analysdatabasen Eikon.

2021-10-12

MDH har nu tillgång till databasen LearnTechLib. I den hittar du tidskriftsartiklar och konferensbidrag relaterade till undervisningsteknologi och e-lärande.

2021-08-25

Här har vi samlat nyttig information om biblioteket för dig som är ny student på MDH.

2021-06-08

Högskolebiblioteket förbereder sig för att återgå till ordinarie öppettider i höst och söker därför biblioteksvärdar inför höstterminen 2021 till både Eskilstuna och Västerås. Välkommen med din ansökan!

2021-06-01

Från den 31 maj kan du låna böcker och behålla dem över sommaren ända till den 31 augusti. Om det finns reservationer på böckerna är det 14 dagars lånetid som vanligt.

2021-04-28

I ASM Handbooks Online hittar du cirka trettio vetenskapligt granskade volymer inom metall- och materialteknik. Ladda hem hela böcker eller pdf:er med ett enskilt kapitel.

2021-04-21

Nu har du som student och anställd vid MDH tillgång till över 5000 e-böcker via SAGE Knowledge som du når via bibliotekets databaslista.

2021-03-03

Nu har du som student vid MDH tillgång till två databaser inom ekonomi via bibliotekets databaslista.

2021-02-11

I BrowZine hittar du vetenskapliga tidskrifter inom ditt ämnesområde. Du kan läsa och spara artiklar samt exportera referenser direkt till ditt EndNote-konto.

2021-02-05

PsycTests är en forskningsdatabas som innehåller tester, mätinstrument, skalor samt recensioner och annat relaterat material inom psykologiområdet. Du hittar PsycTests i vår databaslista.

2021-01-29

Nu har du som student vid MDH tillgång till PressReader. Här hittar du mer än 7000 dagstidningar och tidskrifter i fulltext från över 90 länder.

2021-01-21

Varför inte passa på att låna en bok över jul? Lånetiderna förlängs till den 7 januari. Om det finns reservationer på boken är det dock två veckors lånetid, som vanligt.

2020-12-14

2020-12-11

2020-12-04

2020-11-18

Nu har du som student eller anställd vid MDH tillgång till ett urval av e-böcker från Wiley och MIT via databasen IEEE Xplore.

2020-10-02

Via högskolebiblioteket finns nu två anatomidatabaser att testa under en provperiod – perfekt för dig som studerar eller forskar inom medicinsk vetenskap.

2020-08-14

Dawsonera stängde ner sin plattform för e-böcker den 31 juli 2020 på grund av att de har gått i konkurs. Böckerna kommer förhoppningsvis att kunna nås via andra leverantörer.

2020-06-10

Biblioteket har fått tillgång till två nya databaser! En utformad för läkare, terapeuter, medicinska forskare, historiker och kliniker samt en för vetenskaplig forskning och information som rör alla utbildningsområden och utbildningsnivåer.

2020-04-08

If you are studying at MDH and have a reading disability you can get your obligatory course literature adapted to another format and made available through the service Legimus.

2020-04-08

Om du som studerar på MDU har en läsnedsättning kan vi på högskolebiblioteket hjälpa dig med att få din kurslitteratur anpassad via tjänsten Legimus.

2020-01-22

Nu har du som student/anställd på MDH tillgång till flera nya databaser.

2019-12-16

Avtalet innebär att forskare och studenter åter fått tillgång till förlagets tidskrifter, men gör det också enklare för forskare att kostnadsfritt publicera öppet tillgängligt.