Text

Så är det att plugga ekonomi

Sofie Sandéhn läste ekonomprogrammet i Eskilstuna och jobbar idag som revisor på Revisi Revision i Västerås.

Det var en fantastiskt rolig tid som fick mig att växa som människa. Jag fick inte bara kunskap för att kunna jobba med det jag verkligen vill utan har även fått vänner för livet, säger hon om sin studietid.

Sofie Sandéhn

Sofie kommer ursprungligen från Jönköping men valde en annan ort för att plugga ekonomi.

Jag var trött på helgjobb och ville ha ett fast arbete där man jobbar vardagar. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt med matte och därför fick det blir ekonomprogrammet med inriktning på ekonomistyrning.

Nära samarbete med näringslivet

Redan under den första terminen kom hon i kontakt med företag inom den bransch hon studerade.

Det bästa med MDU är det nära samarbetet med näringslivet. Det underlättar verkligen när det är dags att söka jobb.

Jobbar som revisor

Företaget Revisi Revision sökte en praktikant men Sofie siktade högre och meddelade att det var ett fast jobb hon var ute efter. Och så blev det. Hon blev fast anställd och jobbade vid sidan av sina studier under den sista terminen.

Det var otroligt skönt att få ett jobb redan innan jag pluggat klart, och så var det för de flesta av mina klasskompisar.

Idag jobbar hon som revisor men hjälper även privatpersoner och företag med deklarationer. Vanligtvis är våren en intensiv period men än så länge upplever hon det inte som stressande.

Jag älskar att ha mycket att göra och vill inte ha det på något annat sätt, säger hon.

På frågan om hon hittat drömjobbet är hon tydlig:

Jag har hittat det jag älskar och kan inte tänka mig att jobba med något annat. Jag är bara 25 år och har många år kvar i yrkeslivet, men fördelen med den här branschen är att det finns så många olika varierande arbetsområden så man behöver inte tröttna.

Tips till framtida studenter

Sofie ger några goda råd till framtida studenter:

Ta tillvara på den här tiden och gör det bästa av den. Engagera dig i aktiviteter både inom och utanför MDU och knyt värdefulla kontakter med nya människor. Det kommer att hjälpa dig i framtiden.

Grundnivå

Program

Ekonomprogrammet

  • Högskolepoäng 180 HP
  • Omfattning 3 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna