Text

”Robotik leder till en intressant arbetsmarknad med många möjligheter”

Efter tre år i Sverige började Sunny Liao Nilsson plugga tekniskt basår på MDU. Efter det gick hon vidare till civilingenjörsprogrammet i robotik. ”Det var tufft men väldigt utvecklande och roligt”, säger hon.

Ange bra alt-text.

Sunny Liao Nilsson började plugga tekniskt basår på MDU, efter det gick hon vidare till civilingenjörsprogrammet i robotik.

Sunny Liao Nilsson började plugga tekniskt basår på MDU. Med platsgaranti på alla teknikprogram på grundnivå och många program att välja på var det självklart för henne att fortsätta sin utbildningsresa på MDU.

Jag valde robotik för att programmet innehåller kurser som datavetenskap, elektronik och mekanik vilket leder till en bra och intressant arbetsmarknad med många arbetsmöjligheter, säger Sunny.

Praktisk och verklighetsförankrad

Idag arbetar Sunny som konsult för Prevas Industrial Innovation AB där hon just nu har ett uppdrag på Volvo Group Trucks Operations som projektledare inom produktvård. Hon tycker att civilingenjörsprogrammet i robotik ligger nära verkligheten och det hjälpte henne när hon kom ut på sitt första jobb.

Under utbildningen hade vi ett bra och tätt samarbete med många stora teknikföretag. Det gör utbildningen praktisk och verklighetsförankrad. Till exempel använde vi samma verktyg och programmeringsspråk/plattformar i skolan som de flesta teknikföretag använder. Det underlättade väldigt mycket när jag kom ut på mitt första jobb efter studierna, berättar Sunny.

Sunny tyckte om att studera på universitet. Visst var det tufft ibland, men också väldigt utvecklande och roligt.

Till skillnad från tidigare utbildning fick jag på MDU lära mig att vara kreativ, praktiskt, arbeta i team och utforska olika lösningar. Jag upplevde studietiden som fri, rolig och utvecklande och jag fick djupare kunskaper och att träna på att bli mer analytisk i mitt tänkande.

"Var öppen för utmaningar"

Sunny vill passa på att skicka med några tips till dig som är intresserad av att söka programmet:

Var öppen för utmaningar, du kommer att lära dig och utvecklas mycket, men samtidigt kommer du också att känna att det inte är ett lätt program. Om någon känner sig orolig för att inte klara av programmet brukar jag säga: oroa dig inte, jag har ingen teknisk bakgrund och jag har även språkproblem. Jag började läsa programmet tre år efter att jag kom till Sverige. Om jag klarar det kan du också!, avslutar Sunny med ett leende.

Program

Civilingenjörsprogrammet i robotik

  • Högskolepoäng 300 HP
  • Omfattning 5 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Västerås