Text

”Det kryllar av jobbannonser där de letar efter utvecklare”

Rebecka Laurén hade ingen tidigare erfarenhet av programmering men tyckte att datavetenskapliga programmet lät spännande. Tre år senare tog hon examen och tackade ja till en anställning på företaget där hon gjorde sitt exjobb.

Rebecka Laurén

Rebecka Laurén gick sista året på samhälls- och naturvetenskaplig linje på gymnasiet när ett besök på campus i Västerås fick henne att upptäcka datavetenskapliga programmet.

– Jag var lite nervös innan jag började plugga för jag hade ingen tidigare erfarenhet av programmering. Men det var inget man behövde heller så det gick jättebra att hänga med ändå.

Hon anser att programmets största styrkor är hur det har förberett henne för ett verkligt arbetsliv, och att hon blivit attraktiv på arbetsmarknaden.

– Datavetenskapliga programmet är en bred utbildning med mycket projektarbeten och praktiskt arbete. Det är jättebra, man får testa allt på riktigt och inte bara läsa om det. Under studietiden fick jag möjlighet att knyta arbetskontakter via olika företagsevent, och efter examen fick jag jobb på det företag där jag gjorde mitt examensarbete. Det allra bästa med programmet är att man blir väldigt attraktiv på arbetsmarknaden efter examen – det kryllar av jobbannonser där de letar efter utvecklare!

På frågan om hon skulle rekommendera programmet till en vän kommer svaret snabbt.

– Absolut. Gillar du teknik, problemlösning och vill ha ett roligt, kreativt och varierande arbete så tveka inte – ansök!

Datavetenskapliga programmet

Datavetenskapliga programmet är utbildningen för dig som vill jobba som programmerare, systemutvecklare, mjukvarukonsult, dataingenjör eller IT-ingenjör.

Datavetenskapliga programmet