Text

Jesper studerar till civilingenjör inom industriell ekonomi

Jesper Strömbäck läser till civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning produkt- och processutveckling. Det han uppskattar med sin utbildning är MDU:s starka kontaktnät med näringslivet och möjligheten att bidra till samhällsutvecklingen framöver. − Jag känner verkligen att jag utbildas till någon som kan påverka inom företag och i samhället i framtiden.

Jesper Strömbäck, student vid civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

Vad var det som lockade dig till att läsa civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi?

Jag har alltid haft ett stort teknikintresse och en fascination över hur samhället ständigt utvecklas ur ett tekniskt perspektiv. När jag upptäckte programmet vid MDU, som vi kallar Indek-programmet, sökte jag direkt. Här får jag möjlighet att utbilda mig inom bland annat management, organisation, industrisamhället och hållbarhet. Det som också lockade var att jag hörde att studentlivet var bra.

 

Vad är det bästa med utbildningen och att studera vid MDU hittills?

Att få träffa så många roliga nya människor och att tillsammans med dem få gå utbildningen. Det är en professionell stämning på campus, samtidigt som det är avslappnat och socialt med vänner och övriga kurskamrater. Utöver det så är det bästa med utbildningen att den är på hög nivå (till skillnad från gymnasiet). Jag känner verkligen att jag utbildas till någon som kan påverka inom företag och i samhället i framtiden.

 

Rekommenderar du andra att söka till samma program?

Ja absolut! Om du har ett intresse för management, industri, samhälle eller vill få möjligheter att förstå och förbättra företag, tycker jag definitivt att du ska söka till Indek-programmet. MDU har bra kontakter till näringslivet, vilket betyder att vi får praktiska erfarenheter och kan lättare komma in direkt på en anställning efter examen, oavsett vad du söker hit till. Programmet har även stora kopplingar till FN:s globala mål där vi tar stora kliv mot alla möjliga former av hållbarhet, jämställdhet, mänskliga rättigheter och miljöfrågor vilket efterfrågas i dagens samhälle.

För dig som vill hitta på saker utöver studierna så har MDU ett bra studentliv i både Eskilstuna och Västerås med många olika föreningar, fester och övriga evenemang. Här kommer du att lära känna många nya människor - så kom och häng med oss!

Program

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

  • Högskolepoäng 300 HP
  • Omfattning 5 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna