Text

”Jag älskar att lära ut, hjälpa elever och att se dem växa inom ämnet”

Zoe May Hall hann utforska många olika yrken innan hon hittade sin dröm och framtida yrkesroll. Hon ville bli engelsklärare för gymnasieelever. Vägen dit går via kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Än idag känns valet helt rätt.

Zoe May Hall, student vid Kompletterande pedagogisk utbildning, inriktning ämneslärare

– Jag älskar att lära ut, hjälpa elever och att se dem växa – både inom ämnet och socialt. Jag har tidigare fått feedback ifrån före detta kollegor och elever att jag är en duktig lärare. Tillsammans med det och min passion för ämnet kändes det här yrkesvalet väldigt naturligt.

Innan KPU hade Zoe hunnit testa många andra yrkesroller. Allt ifrån simlärare, ansvarig för säkerhetsutbildningar, pilatescoach till kattbetjänt.

– Jag har så att säga ”a colourful history”. Roligt, samtidigt som det är tröttsamt att byta jobb. Det hände ganska ofta att jag hittade ett jobb som jag tyckte om, men som jag blev tvungen att lämna efter två år. Därför känns valet att bli lärare även som ett tryggt beslut, då behovet att utbildade lärare kommer i princip alltid att finnas.

Vad har varit det bästa hittills med utbildningen?

– Det jag verkligen har uppskattat med den här utbildningen är de fantastiska kursledarna och möjligheten att plugga på distans för att kombinera studier med jobb.

Hur ser du på din framtid som lärare?

– Det ska bli så spännande. Jag har redan nu noterat några kommande ändringar som gör att läraren får ännu mer utrymme att använda kreativitet i klassrummet. Jag har så många idéer och vill bara börja!

Program

Kompletterande pedagogisk utbildning

Med inriktning mot arbete i årskurs 7 till 9

  • Högskolepoäng 90 HP
  • Omfattning 2 år (deltid 75%)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna
Program

Kompletterande pedagogisk utbildning

Med inriktning mot arbete i gymnasieskolan

  • Högskolepoäng 90 HP
  • Omfattning 2 år (deltid 75%)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna