Kursplan - Affärskommunikation
Omfattning
7.5 hp
Kurskod
ENA115
Giltig från
Vårtermin 2023
Utbildningsnivå
Grundnivå
Successiv fördjupning
G1N (Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav).
Huvudområde(n)
Engelska
Akademi
Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Fastställd
2016-01-15
Reviderad
2021-12-14
Litteraturlistor
Kurslitteraturen är preliminär till 8 veckor innan kursstart. Kurslitteratur kan vara giltig över flera terminer.
-
Böcker
Business Communication and Character, 11th edition
Övrigt
Syfte
Kursen syftar till att studenten ska tillägna sig utökad kompetens avseende muntlig och skriftlig engelskspråkig kommunikation i internationella yrkes- och affärssammanhang.
Lärandemål
Efter avklarad kurs ska studenten kunna
1. beskriva de viktigaste aspekterna av affärskommunikation, även utifrån ett interkulturellt perspektiv
2. analysera muntliga och skriftliga engelskspråkiga affärstexter med avseende på språk, stil, struktur, innehåll och syfte
3. skapa olika typer av muntliga och skriftliga engelskspråkiga affärstexter med adekvat form och innehåll i relation till syfte och mottagare
4. tillämpa relevanta principer för källanvändning
Innehåll
- Affärskommunikation och affärstexter på engelska
- Ordkunskap och grammatik i affärssammanhang
- Interkulturell och digital affärskommunikation
Undervisning
Undervisningen sker på engelska, i form av föreläsningar, seminarier, gruppdiskussioner, litteraturläsning och olika typer av övningar. Undervisningen innehåller IKT-baserade moment.
Behörighet
Grundläggande behörighet samt Engelska 6
Examination
SEM1, Seminarium, 2,5 hp, förberedelse inför och aktivt deltagande i schemalagd undervisning, inklusive muntliga presentationer, avseende lärandemål 1-4, betyg Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG).
INL1, Inlämningsuppgift, 2,5 hp, portfolio av självförfattade kortare affärstexter, avseende lärandemål 3, betyg Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG).
INL2, Inlämningsuppgift, 2,5 hp, längre rapport eller uppsats rörande affärskommunikation, avseende lärandemål 1-4, betyg Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG).
För VG på kursen krävs VG på minst 5 hp.
En student som har ett intyg från MDU avseende sin funktionsnedsättning har möjlighet att anmäla önskemål om anpassning vid salstentamina eller annan examinationsform i enlighet med Regler och anvisningar för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Mälardalens högskola (2020/1655). Det är examinator som, utifrån det intyg som utfärdats, beslutar om eventuell anpassning och i så fall vilken anpassning som ska gälla.
Misstankar om vilseledande vid examination (fusk) anmäls, enligt högskoleförordningen, till universitetets rektor och prövas av universitetets disciplinnämnd. Om disciplinnämnden anser att en student gjort sig skyldig till en disciplinförseelse fattar nämnden beslut om en disciplinär åtgärd, vilket är varning eller avstängning.
Betyg
Väl godkänd, godkänd, underkänd
Övergångsbestämmelser och övriga föreskrifter
Kursen överlappar delvis med kursen Kommunikation i Engelska 1 samt med kurserna Språk i sammanhang, Språk i arbetslivet och Akademisk kommunikation i Engelska 2 och kan inte ingå i en examen tillsammans med någon av dessa.