Text

Linnéa vill skapa platser som är inkluderande, tillgängliga och hållbara

Trots att Linnéa Söderqvist från början inte var helt säker på sitt val är hon idag glad att hon tackade ja till sin plats på programmet rumslig gestaltning. Tack vare programmets bredd tror Linnéa att alla kan hitta en nisch som passar just dem.

Linnéa står utomhus med snö i bakgrunden, tittar in i kameran och ler

Linnéa Söderqvist studerar rumslig gestaltning på MDU.


Vad fick dig att välja programmet rumslig gestaltning?

− Sedan jag var liten har jag haft ett intresse för att skapa rum och i allmänhet ägnat mig åt kreativa aktiviteter. Jag har alltid haft ett intresse för arkitektur och utforskande av olika miljöer. När jag hittade den här utbildningen kändes det som den perfekta matchningen för mina intressen.

 

Vad har varit det bästa hittills med utbildningen och att studera vid MDU?

− Det bästa med utbildningen är att den är så bred. För varje kurs jag har blir jag förvånad över hur stort ämnet är och hur många roliga nischer man kan hitta. Vi får prova så pass mycket metoder, verktyg och ämnen så jag är övertygad om att alla hittar en nisch som passar dem.

 

Vad vill du jobba med i framtiden?

− Det jag brinner starkast för är unika miljöer och att skapa minnesvärda platser och upplevelser som är inkluderande, tillgängliga och hållbara. Jag hoppas få jobba med starka koncept och skapa allt från parker, demensboenden till utställningar eller klockrena flygplatser ur ett informationsdesignsperspektiv.

 

Hur märks det i utbildningen att MDU har nära samarbete med olika företag?

− Både första och andra året har vi haft flera skarpa projekt med näringslivet både i Eskilstuna och Västerås. Det är superkul när teorin och litteraturen förankras i projekt utifrån. Dessutom får vi öva på att pitcha våra idéer för verkliga entreprenörer och verksamheter vilket är nyttigt för framtiden.

 

Rekommenderar du andra att söka till rumslig gestaltning på MDU?

− Jag var inte 100% säker om detta var rätt för mig, men jag chansade och nu är jag så glad att jag tackade JA till utbildningen. Jag kan inte tänka mig en bättre matchning för mig. Utbildningen är inspirerande med inspirerande lärare som många själva varit verksamma inom branschen.