Text

”Jag har alltid varit en problemlösare”

Från början skulle Hanna Jansson läsa till högskoleingenjör i produktion och produktdesign. När hon väl börjat tyckte hon att det var så kul att plugga att hon hoppade på civilingenjörsprogrammet med samma inriktning i stället. En av de saker hon uppskattar mest med utbildningen är kontakten med lärarna.

Hanna står på en gångbana med gräs och blommor i bakgrunden. Hon tittar in i kameran och ler.

Hanna Jansson studerar till civilingenjör i produktion och produktdesign.


Vad fick dig att välja civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign?

– Jag har alltid varit en problemlösare och velat skapa lösningar som hjälper människan.

– Jag sökte mig först till det treåriga programmet för att bli högskoleingenjör men eftersom det var så roligt att plugga hoppade jag på det femåriga civilingenjörsprogrammet.


Vad har varit det bästa hittills med utbildningen och att studera vid MDU?

– Att de flesta lärarna är tillmötesgående och vill att man ska lyckas så bra som möjligt! Sedan såklart att man får lära sig mycket och utvecklas som person under sina studieår.


Vad vill du jobba med i framtiden?

– I framtiden vill jag jobba med problemlösning. Ett kreativt och varierat jobb där man får hålla på med olika projekt är drömscenariot.


Hur märks det i utbildningen att MDU har nära samarbete med olika företag?

– Under flera kurser har vi fått kontakt med företag som kommer med ett problem som de vill att vi ska lösa. Genom dessa samarbeten får man knyta kontakter, se hur saker sker i verkligenheten men även pröva sina kunskaper som man fått från programmet.


Rekommenderar du andra att söka till programmet?

– Jag tycker absolut man ska söka till mitt program! Det är väldigt roligt om man är intresserad av just teknik och problemlösning. Med denna utbildning får man en bra grund för sin framtida karriär just tack vare både bredden på utbildningen och kontakten med potentiella framtida arbetsgivare.