Text

”Jag har alltid tyckt om teknik, matematik och problemlösning.”

Jasmines dröm är att få jobba som krypterare och att få kombinera matematik och datavetenskap. Därför valde hon att läsa kandidatprogrammet i teknisk matematik.
− Matematiken är en så himla stor del inom alla yrkesområden i dagens samhälle. I takt med att tekniken utvecklas vore det riktigt häftigt att få vara med och se hur matematik och datavetenskap flätas ihop.

Jasmine Pedersen, student vid högskoleingenjörprogrammet i teknisk matematik

Jasmine Pedersen flyttade från Enköping när hon började läsa sin utbildning i teknisk matematik. För henne blev utbildningen ett självklart val när hon hittade den på MDU:s webbsida.

− Jag har alltid tyckt om teknik, matematik och problemlösning. Så redan från början visste jag att det var ett tekniskt program jag ville läsa. Men jag var aldrig riktig säker på vilket program, då fysik aldrig lockat mig speciellt mycket. Sen hittade jag denna utbildning på MDU:s hemsida och kände direkt att det var den jag ville gå. Tre år av endast matematik och programmering - perfekt!

 

Vad har varit det bästa hittills med utbildningen och att studera vid MDU?

− Det bästa med utbildningen har varit variationen med kurser, det finns alltid mer att lära sig och att fördjupa sig i. Det bästa med att studera vid MDU är definitivt studentlivet! Att engagera sig i sin linjeförening är verkligen något jag skulle tipsa alla om att göra, man lär känna så himla många likasinnade och skaffar vänner för livet.

 

Rekommenderar du andra att söka till samma program?

− Absolut! Det behövs matematiker överallt i dagens samhälle. Det är väldigt brett program som ger dig möjligheten att hitta vilket ämne inom matematik du tycker mest om.