Text

”Det bästa med programmet är alla engagerade lärare och möjligheten till praktik”

– Det bästa med programmet är alla engagerade lärare som verkligen brinner för sina ämnen och det faktum att vi fått möjligheten att komma ut och praktisera. Det har även varit roligt att alla mina studiekamrater haft lite olika intressen och mål med utbildningen och att det finns möjlighet att välja inriktning efter intresse. Programmet är väldigt brett och lägger en bra grund för framtiden, säger Josefin Alm som läst Språk- och kommunikationsprogrammet med engelska som profilämne.

Josefin Alm har läst språk- och kommunikationsprogrammet med engelska som profilämne.

Varför valde du att studera på MDU?

– Kommunikation och språk är något som alltid intresserat mig så när jag såg detta program vid MDU kändes det som ett självklart val att söka hit.


Vad har din studietid gett dig?

­– Min studietid har gett mig så mycket mer än jag någonsin kunnat tänka mig, vilket är något som jag speciellt fick uppleva när jag var ute och praktiserade. Där fick jag användning av det jag lärt mig under dessa tre år, både teoretiskt och praktiskt. Till exempel i vad jag skriver och på vilket sätt jag ska göra det på, i hur jag ska ta emot och gå tillväga när jag får eller ger feedback och hur jag målgruppsanpassar mina texter, säger Josefin och avslutar:

– Det jag framför allt tar med mig från MDU är alla bra minnen med mina klasskamrater och min praktik som hjälpt mig komma in i arbetslivet på olika sätt.