Text

”Det är så roligt att lära sig nya saker och känna att man utmanas”

Isabella Carlsson drömmer om att jobba med innovationsarbete i en större organisation och att utveckla sig själv som ledare. Vägen dit går via innovationsprogrammet på MDU.

Isabella tittar in i kameran och ler

Isabella Carlsson går innovationsprogrammet på MDU.

Efter fyra år som näringslivsutvecklare i Fagersta kände Isabella att det var dags att skaffa sig ännu mer kunskap om utveckling och innovation. Efter lite letande bland olika kurser och utbildningar föll valet på innovationsprogrammet.

– Det lät spännande och jag trodde verkligen att det skulle kunna hjälpa mig att utvecklas i min profession, säger Isabella.

Efter att ha varit ifrån skolan några år var hon lite osäker på om hon verkligen skulle klara av att gå tillbaka, men tack vare stödet från lärarna har det inte varit några problem.

– Lärarna finns alltid nära till hands och det är en hjälpsam och härlig stämning på skolan mellan lärare och elever.


”Att jobba med innovationsarbete framöver känns självklart”

När Isabella blickar framåt är innovationsledare en roll hon tycker är spännande.

– Jag drömmer om att jobba med innovationsarbete i en större organisation och även om att utveckla mig själv som ledare.

I sin tidigare roll som näringslivsutvecklare har Isabella uppskattat mötet med olika människor och hur alla tillsammans bidrar i arbetet med att utveckla den geografiska platsen.

– Att se över det som är, spana efter vad som kommer och planera och agera för att möta framtiden. Att vara med och driva detta är väldigt roligt, så att jobba med innovationsarbete framöver känns självklart för mig.


Utbildningen ger verktyg, kontakter och kunskap

Under utbildningen har Isabella och de andra studenterna på innovationsprogrammet fått möjlighet att samarbeta med olika företag.

– Vi har kontakt med olika företag i varje kurs som vi läser. Det är alltid lika spännande att få höra färska exempel från ”verkligheten” som man sedan kan koppla till den teori som vi lär oss. Samarbeten sker genom gästföreläsare eller att vi söker samarbete med olika företag kopplat till projekt som vi arbetar med i skolan.

Isabella tycker att innovationsprogrammet ger bra verktyg, kontakter och kunskap för ett framtida arbete med innovation. Hon uppmanar alla som funderar på att söka att ta steget.

– Sök! Är du intresserad av att arbeta med innovations- och förändringsarbete så är det här utbildningen för dig. Om du känner att det är någon kurs i programmet som inte tilltalar dig så går det att byta och läsa något annat. Ta kontakt med en studievägledare och undersök saken.