Text

  • Högskolepoäng 7.5  hp
  • Utbildningsnivå Grundnivå
  • Studieort Skellefteå/Distans utan obligatoriska träffar
  • Kurskod INO116
  • Huvudområde Innovationsteknik

Innovation driver förändring och skapar värde i samhället!

Vi lever i en tid av ständig förändring och transformation, där förmågan att navigera i en miljö där innovationer och deras påverkan är avgörande. Den här kursen rustar dig med kunskap som hjälper dig att förstå och hantera snabba och svårförutsägbara förändringar i din miljö.

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som är ny inom projektledning eller har lång erfarenhet som ledare. Den erbjuder insikter som är relevanta för att arbeta professionellt med projekt för innovation och utveckling. I kursen kombineras forskningsbaserad kunskap med tillämpade övningar som syftar till att ge dig en övergripande förståelse för projektledning för innovation. Projekt för innovation kräver att vi anpassar vårt förhållningssätt till innovationens nyhetsgrad. I kursen utforskas skillnaderna mellan klassisk projektledning och agila metoder samt hur dessa kan anpassas för att stödja innovation.

Kursen ger dig en förståelse för hur förändring, oförutsägbarhet och risk påverkar dig oavsett om du leder projekt för att driva förändring eller om du i dina projekt behöver förhålla dig till innovationsdriven förändring i din omgivning. Den ger dig förklaring till varför många organisationers projektmodeller är likartade samtidigt som den ger kunskap om den agila projektledningslärans tankesätt. Även perspektiv och arbetssätt för en tredje våg av projektledningskunskap kommer att presenteras.

Kursen är uppdelad i moduler som till formen är lika men till innehållet olika beroende på fokus. Denna metod är ett sätt att ge struktur och ett tydligt fokus för att du som student lätt ska förstå vad som behöver göras men även ge flexibilitet inom ramen för modulerna kring vad som behandlas. Filmer, quiz, läsa, skriva, kommentera material och seminarier i mindre grupper kommer att användas i den tydliga struktur som modulerna ger.

Information för dig som ska läsa kursen i Skellefteå

4 september 2025, kl 10:15-12:00, digital kursstart och föreläsning på Zoom

Campusträffar:

17 september 2025, kl 13:15-16:00, obligatorisk träff på Campus Skellefteå

18 september 2025, kl 9:15-12:00, obligatorisk träff på Campus Skellefteå

och

22 oktober 2025, kl 13:15-16:00, obligatorisk träff på Campus Skellefteå

23 oktober 2025, kl 9:15-12:00, obligatorisk träff på Campus Skellefteå

Tillfällen för denna kurs

Hösttermin 2025

Frågor kring utbildningen?

Hör av dig till kursansvarig om du har frågor kring kursens innehåll.

Biträdande lektor

Helena Blackbright

016-15 36 57

helena.blackbright@mdu.se

Information om anmälan

Efter att du anmält dig behöver du eventuellt komplettera med dokument för att styrka din behörighet. Alla kompletteringar laddas upp på antagning.se.

De flesta svenska akademiska meriter hämtas automatiskt. Vänta några dagar efter att du gjort din anmälan – om dina akademiska meriter fortfarande inte syns på Mina sidor på antagning.se laddar du upp kopia på dem. Om du har utländska meriter måste du ladda upp kopia på dem på antagning.se.

Om kursen du söker har krav på yrkeserfarenhet behöver du ladda upp ett tjänstgöringsintyg som är underskrivet av din arbetsgivare. Du hittar mall för tjänstgöringsintyg nedan som du kan använda om du vill.

Inga akademiska meriter?

Många kurser kräver att du har tidigare akademiska studier. Du som inte har det men som har yrkeserfarenhet eller andra studier inom området kan bedömas på så kallad reell kompetens. Det innebär att det görs en bedömning av både formella meriter (betyg, examensbevis) och yrkeserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som gör det möjligt att klara kursen. Om du anser att du har kompetensen som krävs för kursen, ska du fylla i en CV/Kompetensbeskrivning, mall finns nedan. Den ska innehålla:

  • Utbildningar
  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Kunskaper i engelska
  • Övrigt du vill åberopa

Tänk på att ge en beskrivning av dina arbetsuppgifter, inte bara en titel.

Du behöver också ett underskrivet tjänstgöringsintyg från din arbetsgivare, mall att ladda ner finns nedan.

Ladda ner mallen CV/Kompetensbeskrivning Word, 42 kB, opens in new window.

Ladda ner mallen Tjänstgöringsintyg Word, 41 kB, opens in new window.

När du fyllt i dokumenten laddar du upp dem på antagning.se.

Om du har frågor om anmälan eller behörighet är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till lifelonglearning

lifelonglearning@mdu.se