Text

Studera vid MDU

På MDU får du kunskap, verktyg och möjlighet att skapa din framtid.

Hos oss läser cirka 20 000 studenter på våra två campus i Västerås och Eskilstuna. Vi har cirka 88 program på grundnivå och 27 på avancerad nivå. Och vi har cirka 1 000 kurser i vårt utbud.

Du bestämmer vem du ska bli.


 

Bostadsgaranti

Om du flyttar från annan ort för att läsa ett program på MDU garanterar Eskilstuna kommun och Västerås stad att du får tillgång till boende. Du får dessutom hjälp att snabbt hitta det.

Läs mer här: Hitta din bostad

Moderna campus

MDU:s två campus ligger mitt i Eskilstuna och Västerås, med gångavstånd till tågstation, restauranger och butiker. I Eskilstuna flyttade lärosätet in i helt nybyggda lokaler under våren 2020, skräddarsydda för att bedriva utbildning och forskning i samverkan. Där finns föreläsningssalar, grupprum, datasalar, verkstäder, labbsalar, metodrum, studios och andra kreativa miljöer för modern undervisning.

Läs mer här

Utlandsstudier

På de flesta av universitetets program finns möjlighet att läsa en termin utomlands. MDU har cirka 130 avtal med 40 partneruniversitet över hela världen och flera stipendier för utlandsstudier.

Läs mer här

Aktivt studentliv

På båda campusorterna finns studentkåren, och en mängd olika studentföreningar som ger dig möjlighet till ett rikt studentliv. Introduktionsveckorna är populära och ett bra tillfälle att lära känna nya vänner. Vänner som du i många fall behåller för livet.

Läs mer här

Samverkan – för din skull

Vår samverkan ger dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande under studietiden – helt enkelt unika erbjudanden för dig som pluggar på MDU. Kanske är det en av anledningarna till att 9 av 10 examinerade studenter på våra program har jobb inom sitt område efter ett till ett och halvt år.

Läs mer här

Världsledande forskning

Något annat som genomsyrar MDU:s utbildningar är att de vilar på stark vetenskaplig grund. I vissa fall är den forskning som universitetet bedriver till och med världsledande, som till exempel inom området inbyggda system. Det gör att lärarna, som i många fall också är forskare, har tillgång till den senaste kunskapen.

Läs mer här

format_quote

”På MDU får jag testa mina teoretiska kunskaper i praktiken”

Esma Hasani

Esma flyttade 50 mil för att plugga till lärare

Läs mer

Studievägledning

Våra studievägledare kan vägleda dig i frågor om vilka studier och yrken som passar dig bäst.

Läs mer

Så säger studenterna

Frågorna inför universitetsstudier kan vara många. Här ger våra studenter sin syn på hur det är att studera.

Läs mer

Chatta med studenter

Här kan du chatta med studenter som pluggar på MDU.

Läs mer