Text

Studera vid MDU -
Du bestämmer vem du ska bli

På MDU får du kunskap, verktyg och möjlighet att skapa din framtid.

Hos oss kan du välja mellan kurser och program inom design och kommunikation, ekonomi, marknadsföring, statsvetenskap, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik.

Du bestämmer vem du ska bli.

Studenter utanför campus Eskilstuna

Samverkan – för din skull

Alla MDU:s utbildningar är framtagna i samverkan med näringsliv och offentlig sektor för att säkerställa att du som student har relevant kompetens när du tar examen. Samverkan ger också möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande under studietiden – helt enkelt unika erbjudanden för dig som student. Kanske är det en av anledningarna till att hela 86 procent av alla studenter universitetet examinerar har jobb inom sitt område efter ett år.


Världsledande forskning

Något annat som genomsyrar MDU:s utbildningar är att de vilar på stark vetenskaplig grund. I vissa fall är den forskning som universitetet bedriver till och med världsledande, som till exempel inom området inbyggda system. Det gör att lärarna, som i många fall också är forskare, har tillgång till den senaste kunskapen.


Utlandsstudier

På de flesta av universitetets program finns möjlighet att läsa en termin utomlands. MDU har cirka 130 avtal med 40 partneruniversitet över hela världen och flera stipendier för utlandsstudier.


Moderna campus

MDU:s två campus ligger mitt i Eskilstuna och Västerås, med gångavstånd till tågstation, restauranger och butiker. I Eskilstuna flyttade lärosätet in i helt nybyggda lokaler under våren 2020, skräddarsydda för att bedriva utbildning och forskning i samverkan. Där finns föreläsningssalar, grupprum, datasalar, verkstäder, labbsalar, metodrum, studios och andra kreativa miljöer för modern undervisning.


Bostadsgaranti

Om du flyttar från annan ort för att läsa ett program på MDU garanterar Eskilstuna kommun och Västerås stad att du får tillgång till boende. Du får dessutom hjälp att snabbt hitta det.


Aktivt studentliv

På båda campusorterna finns studentkåren, och en mängd olika studentföreningar som ger dig möjlighet till ett rikt studentliv. Introduktionsveckorna är populära och ett bra tillfälle att lära känna nya vänner. Vänner som du i många fall behåller för livet.

format_quote

”På MDU får jag testa mina teoretiska kunskaper i praktiken”

Esma Hasani

Esma flyttade 50 mil för att plugga till lärare

Läs mer

Mer information

För mer information om MDU,
kontakta Studenttorget på studenttorget@mdu.se