Text

Deborah blev Årets mest
företagsamma person i Sörmland

Kort efter sin examen från rumslig gestaltning startade Deborah Rosman inredningsbyrån dDesign & Inredning. Sedan dess har hon satt sitt namn på kartan som företagare och vintern 2014 utnämndes hon till Årets mest företagsamma person i Sörmland, en utmärkelse som delas ut av Svenskt Näringsliv.

Deborah rumslig gestalning

Fotograf: Lorant Gotenmalm

Deborah Rosman är född och uppvuxen i Nyköping där hon också valde att starta sitt företag efter sin examen. Under hela studietiden hade hon en tanke om att starta eget och med stöttning från Idélab, MDU:s inkubator, tog hon första steget mot att bli egenföretagare.
– Från Idélab fick jag lite medel att starta min webbsida. De hjälpte mig även att få svar på mina frågor och komma vidare med mitt företagande.

Det stora genombrottet kom 2014 då Deborah gjorde ett jobb för Boda Borg i Oxelösund och tog fram konceptet Skärgårdsvåfflan. Dit har både turister och ortsbor vallfärdat under sommaren för att få smaka på belgiska våfflor toppade med diverse godsaker.

– Första året hade vi öppet i 41 dagar och sålde för 2 miljoner kronor. Andra året hade vi öppet i 58 dagar och sålde för 3.2 miljoner kronor, vilket är en dagskassa på cirka 60 000 kronor. Det blev en succé på väldigt kort tid.

Efter den stora framgången med skärgårdsvåfflan har det kommit in mängder med förfrågningar från olika håll, vilket har fått Deborah att börja tänka att expandera.
– Snart måste jag anställa en person som kan sköta alla dagliga frågor så att jag kan ta in fler uppdrag!

Vintern 2014 blev Deborah utsedd till årets mest företagsamma person i Sörmland. Hon säger att samtalet om nomineringen kom som en överraskning.
– När de ringde från Svenskt Näringsliv visste jag inte vad det var för tävling, men det kändes kul att bli uppmärksammad på det sättet. Det var stort för mig att ens bli nominerad, säger hon.

Att hon i slutändan tog hem vinsten tror hon beror på att hon sätter Sörmland på kartan med sitt företag Skärgårdsvåfflan i kombination med hennes passion för sitt arbete.
– Jag har gjort något speciellt och betydelsefullt för en region, satt ett avtryck och det var nog därför jag vann. Men också för att jag inspireras av att kunna göra skillnad och framförallt att jag älskar det jag gör.


Program

Rumslig gestaltning - informationsdesign

  • Högskolepoäng 180 HP
  • Omfattning 3 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna
Till toppen