Text

Amanda vill se resultatet av sitt arbete

Matte och fysik är kul! Det tycker Amanda Wennberg som pluggar till högskoleingenjör i byggnadsteknik.
– Att sitta stilla inne på ett kontor är inget för mig. Som det känns idag skulle jag vilja vara ute på ett bygge och jobba som projektledare, säger hon.

Amanada Wennberg

Att det skulle bli byggnadsteknik var ingen självklarhet för Köpingstjejen Amanda när det var dags att söka utbildning, men efter samtal med en studievägledare kände hon att hon hittat rätt; valet föll på högskoleingenjörsprogrammet i byggnadsteknik.

– Jag skulle inte kunna tänka mig att jobba med någonting där man sitter inomhus hela dagarna. Jag måste få vara utomhus och att jobba på ett bygge som projektledare, och hela tiden se resultatet av mitt arbete, känns spännande, säger Amanda.

Hon tycker om att plugga och tycker att det är roligt att utvecklas och hela tiden lära sig nya saker. Att inte bara grotta ner sig i böckerna, utan varva studierna med sånt man tycker är roligt, anser Amanda är en förutsättning för att man inte ska tröttna på pluggandet.

– Jag äger ett hus tillsammans med min sambo som jag pysslar en hel del med, jag har ett deltidsjobb och jag tränar. Jag tycker att det är viktigt att man har en fritid även utanför studierna, det ger mig värdefull energi, säger hon.

Amanda trivs och skulle kunna rekommendera andra att plugga vid lärosätet.

– Jag har det bra här. Lärarna är kompetenta och jag tycker att det är en bra blandning och fördelning av kurserna inom mitt område, avslutar hon.


Program

Högskoleingenjörsprogrammet i byggnadsteknik

  • Högskolepoäng 180 HP
  • Omfattning 3 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna
Till toppen