Text

Redo för en karriär inom smart produktion

Porträtt av Aida Khodabandehloo.

Aida Khodabandehloo.

Närheten till industrin gjorde att Aida Khodabandehloo valde att läsa masterprogrammet i produkt- och processutveckling – produktion och logistik. Efter två års studier känner hon sig redo för att påbörja sin karriär inom Industri 4.0.

– Jag är redo att börja använda det jag lärt mig under utbildningen på riktigt. Drömmen är att jobba som linjechef på ett stort internationellt företag, säger Aida Khodabandehloo.

För några år sedan tog Aida Khodabandehloo en kandidatexamen i industriteknik i Iran. Därefter jobbade hon som kvalitetskontrollingenjör i tre år. I januari 2017 flyttade hon till sin man i Sverige och bestämde sig för att vidareutbilda sig. Genom vänner blev hon tipsad om masterprogrammet.

– Att det blev just MDU berodde på att utbildningen var väldigt industriorienterad och att högskolan ligger i två städer med stark industrikoppling, säger Aida Khodabandehloo.

Kontakt med potentiella arbetsgivare

Programmet innehåller både teoretiska och praktiska tillämpningar och studenterna har tillgång till olika typer av mjukvara som Microsoft Visio och simuleringsprogrammet Extendsim. I nästan varje kurs ingår samarbeten med stora, internationella företag på olika sätt – alltifrån studiebesök till att driva projekt tillsammans.

– Det har varit jättenyttigt eftersom jag har fått kontakter på flera stora företag och med potentiella arbetsgivare. Det har också gett mig en inblick i hur dessa företag jobbar i praktiken, samt hur jag kan använda det jag lärt mig på programmet i arbetslivet, säger Aida Khodabandehloo.

Senaste trenderna inom industrin

Enligt Aida Khodabandehloo är en av styrkorna med programmet att kurserna innehåller de senaste trenderna inom industrin, som Industri 4.0 med smarta fabriker och digitala verktyg.

– Om du är intresserad av att förbättra industrin med fokus på digitalisering och Industri 4.0, så är det här programmet det bästa valet, säger Aida Khodabandehloo.

Master i produkt- och processutveckling - produktion och logistik

Detta program ger dig verktygen och kunskapen om de viktigaste frågorna inom moderna produktions- och logistiksystem. Du kommer att lära dig att analysera, utvärdera och optimera lösningar som gör att du kan utveckla systemen framgångsrikt och konkurrenskraftigt.

Läs mer