Text

Masterprogrammet i innovation och design

Utbildningsnivå HögskolepoängAvancerad nivå 120 hp

Tid2 år heltid

StudieortEskilstuna

Programmet ger dig kunskaper i innovationsledning, designprocesser och betydelsen av kommunikation inom innovation och design. Efter examen kan du arbeta med design eller produktutveckling som projektledare eller innovationsledare.

Välj ort

Välj utbildningstillfälle

Högskolepoäng

120 hp

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Studietakt

heltid

Studieort

Eskilstuna

Start

2024-09-02

Längd

2 år

Undervisningsform

Normal

Undervisningsspråk

Engelska

Anmälningskod

MDU-44904

Urval

Antal högskolepoäng

Särskild behörighet

Examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng. Dessutom krävs Engelska B eller Engelska 6. I de fall programmet går att söka som senare del gäller att den sökande måste uppfylla de särskilda behörighetskrav som gällde för programmets första termin samt ha läst motsvarande programmets tidigare terminer.

Ansök i Eskilstuna hösttermin 2024

Ansök

Om utbildningen

Det här är ett tvärvetenskapligt program som kombinerar ämnen som ingenjörsvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora, men även konstnärliga perspektiv. Detta ger dig kompetens att arbeta med innovation och design av tjänster och produkter, med hänsyn till hållbarhet och hur de påverkar användare och organisationer.

Genom programmets kurser utvecklar du din förmåga att arbeta i tvärvetenskapliga projekt med både nationella och internationella organisationer.

I flera av kurserna finns också möjligheten att specialisera dig inom ditt eget kompetensområde, som exempelvis user experience (UX), designprocesser eller agila metoder.

Flera kurser på programmet innehåller projekt som genomförs i samarbete med företag. Samarbete sker även med offentlig sektor på regional och nationell nivå. Att arbeta med aktuella utmaningar och verkliga problem säkerställer utbildningens relevans, ger värdefulla erfarenheter och länkar till arbetsmarknaden.

Kurserna har en tydlig koppling till forskning som bedrivs inom innovation och produktrealisering vid MDU.

Du får möjlighet att delta aktivt i universitetets prototypverkstäder, digitala samarbetsplattformar och Living Lab.

Jobb och framtid

Efter studierna har du en djupare praktisk och teoretisk förståelse för innovation och design. Tack vare programmets bredd och individuella djup är du väl förberedd för ledarskap inom näringslivet och offentlig sektor, både nationellt och internationellt.

Möjliga framtida yrken kan vara projektledare, innovationsledare, designer, utvecklingsledare, produktutvecklare eller forskare.

Programinnehåll

Om du pluggar heltid läser du 30 högskolepoäng (hp) per termin. Vissa kurser inom ett program kan vara obligatoriska och vissa kan vara valbara.

Studentintervju

Exjobbet som kan förändra textilbranschen

I sitt examensarbete har Charles Auguste, student vid MDU, uppfunnit en robothand som kan förändra textilbranschen.

Läs mer

Kontakta oss

Chatta med oss

Har du frågor om studier eller studentlivet på MDU? Tveka inte att kontakta oss! Vi hjälper dig med svar och ger dig informationen du behöver.

Helen Lundblad

Svarar på frågor om förkunskap, behörighet och ansökningsprocessen.

Telefonnummer 016-15 34 45 E-postadress helen.lundblad@mdu.se