Text

”Nyfikenheten lockade mig att läsa programmet”

I framtiden vill Sanna Hillerdal jobba med skolutveckling eller bedriva forskning. Vägen dit går via masterprogrammet i didaktik, ett program som Sanna rekommenderar alla som är intresserade av didaktik och lärande att söka.

Sanna Hillerdal, student vid materprogrammet i didaktik

Vad var det som lockade dig till att läsa masterprogrammet i didaktik?

­­– Det var nyfikenheten som lockade mig att läsa programmet. Jag gjorde som så många gånger tidigare och letade runt efter en ny kurs att läsa och då snubblade jag över masterprogrammet. Tidigare har jag läst enstaka kurser i olika ämnen. Det som det här programmet erbjöd var en sammanhållen mängd kurser, som har passat ihop på ett sätt som jag aldrig hade kunnat komponera själv.

 

Vad har varit det bästa hittills med utbildningen?

– Det är svårt att inte säga allt men bland det jag har uppskattat mest så är det så klart programinnehållet och lärarna. De har skapat förutsättningar att kombinera studierna med mitt arbete.

– Jag har även uppskattat mina kurskamrater och alla givande seminariediskussioner som jag har fått delta i tillsammans med lärare och andra studenter. Seminarierna har varit konstruktiva och intressanta samtidigt som de har inneburit en fördjupning som jag har saknat i övriga samtal som jag har deltagit i utifrån min yrkesroll. Jag har också verkligen gillat den ökande graden av självständighet när det kommer till problemformuleringar och litteraturval.

 

Vad vill du jobba med i framtiden?

– Jag trivs väldigt bra i skolans värld så i framtiden vill jag antingen jobba med verksamhetsnära skolutveckling på vetenskaplig grund eller bedriva verksamhetsnära forskning. Oavsett så vet jag att mina studier nu har fått konsekvenser för min egen praktik och delvis även för min arbetsplats.

– Idag jobbar jag på vuxenutbildningen i Strängnäs och undervisar på både gymnasienivå och grundläggande nivå vilket motsvarar grundskolans nivå. Här möter jag både nyanlända vuxna som har genomgått en utbildning på SFI, vuxna som vill omskola sig, som vill utöka sin behörighet för framtida akademiska studier och elever som precis har gått ut gymnasiet.

 

Rekommenderar du andra att söka till programmet?

– Ja absolut, alla som är intresserade av didaktik och lärande borde söka, framför allt om du vill fördjupa dina teoretiska kunskaper och utöka din förståelse. Sök direkt. Du har inget att förlora men allt att vinna.

Program

Masterprogram i didaktik

  • Högskolepoäng 120 HP
  • Omfattning 4 år (deltid 50%)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Eskilstuna
Till toppen