Text

”Utbildningen är en biljett till din karriärbana”

Enligt Daniel Swan, tidigare student vid magisterprogrammet i företagsekonomi, finns det många fördelar med att läsa vidare på universitet - och som troligtvis inte är självklara för alla.

– Det utvecklar ens förmåga att strukturera och planera sitt arbete, att arbeta metodiskt och att tänka kritiskt. Dessa aspekter är det som kommer driva det egna lärandet av nya kunskaper och din utveckling i karriären.  

Porträttbild av Daniel Swan

Daniel Swan har läst ekonomiprogrammet och därefter magisterprogrammet i företagsekonomi vid MDU. Enligt honom har hans erfarenheter från utbildningarna varit nyttiga på flera sätt.

– Det har bland annat gett en relevant grundkunskap inom framför allt redovisning och ekonomistyrning och samtidigt varit nyckeln till det jag kan arbeta med det idag. Grundkunskaperna från utbildningen är viktiga och det är en biljett in till den karriärbana som väljs.

Vad fick dig att vilja läsa magisterprogrammet i företagsekonomi?

– Efter att jag hade tagit min kandidatexamen vid MDU kände jag mig inte helt klar med studierna. Jag hade sedan länge haft siktet inställt på att läsa ett fjärde år (magisterår) inom företagsekonomi med inriktning mot redovisning och styrning.

– Det kändes rätt för mig dels på grund av att magisteråret kunde ge mig en extra konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Dels på grund av att programmet hade ett tydligare fokus på ekonomistyrning och digitaliseringens påverkan, vilket ligger i tiden.

 

Vad har du arbetat med sedan du slutade studera?

– Parallellt med mina studier jobbade jag som leverantörsadministratör på Hembla AB. Efter examen har jag jobbat som Redovisningsekonom och Business Controller på Lånekoll, en växande låneförmedlare av bolån och privatlån.

– Jag stortrivs i min roll där arbetsuppgifterna varierar, där jag får en bra helhetsbild över företagets prestation. Alltifrån att sköta redovisningen till att bistå säljorganisationen och ledningen med finansiella analyser, rapporter och KPI:er.

 

Rekommenderar du andra att söka till programmet?

– Magisterprogrammet är i mitt tycke ett bra val och en bra språngbräda inför din framtida karriär. Det bästa med utbildningen var lärarna som var engagerade och kunniga inom sina respektive ämnen. Har du som student rätt framförhållning och visar intresse så tar lärarna verkligen sin tid till att hjälpa och utmana dig för att du ska utvecklas.

 

Tips till framtida studenter?

– Var fokuserad och gör ditt bästa oavsett om vissa kurser kanske känns väldigt tuffa på förhand eller kanske inte är de mest intressanta. Det finns alltid något att lära sig från varje kurs, vare sig det handlar om detaljkunskap eller ett sätt att tänka vilket kan vara nyttigt i din framtida karriär.

Program

Magisterprogram i företagsekonomi

Organisation/management (AGM06)

  • Högskolepoäng 60 HP
  • Omfattning 1 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Eskilstuna
Program

Magisterprogram i företagsekonomi

Redovisning och styrning (AGM06)

  • Högskolepoäng 60 HP
  • Omfattning 1 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Eskilstuna