Text

”Studierna har gett mig ett vidgat tankesätt”

Efter tre år på ekonomprogrammet kände Julia Öhrberg Nyberg att hon hittat rätt och ville fördjupa sig. Hon valde därför att fortsätta sina studier på magisterprogrammet i företagsekonomi. Nu i arbetslivet har hon fortfarande stor nytta av sina studier. – De har gett mig ett vidgat tankesätt. Genom studierna byggde jag upp ett undersökande och nyfiket förhållningssätt till det mesta jag ställs inför, vilket har utvecklat min problemlösningsförmåga.

Porträttbild av Julia Öhrnberg Nyberg

Vad fick dig att vilja läsa magisterprogrammet i företagsekonomi och inriktningen organisation och management?

– Tidigt under gymnasiet var jag inne på att jag ville läsa ekonomi av något slag. Eftersom jag även är intresserad av människor kändes det självklart att välja ekonomprogrammet med inriktning management. När mina tre första år började närma sig sitt slut kände jag mig nöjd med mitt studieval och ville få möjlighet att fördjupa mig ännu mer inom inriktningen. Då kändes magisterprogrammet som ett bra alternativ.


Vad var det bästa med utbildningen?

– Jag upplevde att det inom programmet fanns stora möjligheter att fördjupa sig inom sina egna intresseområden och styra sin utbildning lite i egen önskad riktning inom de uppsatta ramarna för utbildningen. Något annat som jag uppskattade otroligt mycket på magisterprogrammet var lärarnas engagemang och brinnande intresse för områdena de undervisade i. Det var väldigt motiverande!

 

Vad har du arbetat med sedan du slutade studera?

– Jag har sedan examen varit anställd som konsult hos Jefferson Wells och är via dem uthyrd som ekonom till Hilton Foods Sverige AB, där jag även har sommarjobbat under mina studier. Jag jobbar där på en ekonomiavdelning bestående av fyra personer vilket gör att jag får möjlighet att arbeta väldigt brett, med varierande arbetsuppgifter. Bland annat arbetar jag med företagets löpande bokföring, avstämningar och uppföljning, delar av bokslut, med mera.


Tips till framtida studenter?

– Jag tror att mitt bästa tips är att just utnyttja de chanser som ges till att styra sin egen utbildning dit man själv vill, för att vid examen känna att man fått ut så mycket som möjligt av de år man lagt ner på sina studier.

 

Läs mer om magisterprogrammet i företagsekonomi

Program

Magisterprogram i företagsekonomi

Organisation/management (AGM06)

  • Högskolepoäng 60 HP
  • Omfattning 1 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Eskilstuna
Program

Magisterprogram i företagsekonomi

Redovisning och styrning (AGM06)

  • Högskolepoäng 60 HP
  • Omfattning 1 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Eskilstuna