Text

Lena kombinerar heltidsjobb med ekonomistudier på avancerad nivå

Lena Larsen jobbar heltid inom offentlig verksamhet och pluggar samtidigt magisterprogrammet i företagsekonomi.
– Jag tycker att det är fantastiskt att möjligheten finns att plugga på halvfart så att jag kan vidareutbilda mig samtidigt som jag jobbar, säger hon.

lena magisterprogram företagsekonomi

Lena bor utanför Eskilstuna, har man och utflugna barn, och jobbar i den offentliga sektorn. Sedan tidigare har hon en kandidatexamen i företagsekonomi men kände att hon längtade tillbaka till studierna och ville bygga på sin ekonomikunskap på avancerad nivå.

– Jag såg en intervju med en student som berättade att hon kombinerade jobb med halvfartsstudier och kände att det skulle passa mig perfekt, så jag sökte och kom in.


Påverka datum

Lena började studera i höstas och valde inriktningen organisation och ledarskap. Kurserna på programmet ges på halvfart. Det innebär att man kan ta en magisterexamen på två år (20 tim/vecka) i stället för ett år på helfart. I samråd med studievägledaren lägger man upp en plan för hur och i vilken ordning man ska läsa kurserna.

– Vi som studerar programmet får också en chans att påverka datum för våra föreläsningar vilket är ett stort plus när man kombinerar jobb med studier.

Lena ser flera fördelar med att plugga vidare efter att man har jobbat ett antal år.

– Jag sitter på kunskap och erfarenheter som jag kan dra nytta av i mina studier. Jag har också kollegor som jag diskutera problemformuleringar och frågor med. Jag har även en förstående chef, vilket är värdefullt.


Utveckla organisationer

I framtiden vill Lena arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete i organisationer, i kombination med controlling. Människor inom organisationer är något som intresserar henne, samt hur man kan förbättra och effektivisera organisatoriska processer.

Att det krävs en hel del arbete för att klara av både jobb och studier är något hon inte vill sticka under stol med.
– Det krävs hårt arbete, god planering och självdisciplin och det finns inte mycket tid över till annat. Jag är glad att jag har en förstående man. Samtidigt är det här något jag gör bara för mig själv, det är min egentid, och det är en oerhört viktig investering, avslutar hon.

En nyhet från hösten 2020 är att vi lägger så många föreläsningar och lektioner som möjligt på fredagar. På det sättet blir det enklare för dig som jobbar och studerar samtidigt att planera din studietid.

Program

Magisterprogram i företagsekonomi

Organisation/management (AGM06)

  • Högskolepoäng 60 HP
  • Omfattning 1 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Eskilstuna
Program

Magisterprogram i företagsekonomi

Redovisning och styrning (AGM06)

  • Högskolepoäng 60 HP
  • Omfattning 1 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Plats Eskilstuna