Text

Internationella marknadsföringsprogrammet

Utbildningsnivå HögskolepoängGrundnivå 180 hp

Tid3 år heltid

StudieortVästerås

Vill du jobba med marknadsföring behöver du ha koll på både klassisk marknadsföring och nyare trender på internationella så väl som lokala marknader. Med en utbildning i internationell marknadsföring är du redo att fatta beslut om företagets försäljning, inköp, eller marknadskommunikation.

Välj ort

Välj utbildningstillfälle

Högskolepoäng

180 hp

Utbildningsnivå

Grundnivå

Studietakt

heltid

Studieort

Västerås

Start

2024-09-02

Längd

3 år

Undervisningsform

Normal

Undervisningsspråk

Svenska, vissa kurser kan ges på engelska

Anmälningskod

MDU-43810

Urval

Betyg/högskoleprov

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Engelska 6

Ansök i Västerås hösttermin 2024

Ansök

Om utbildningen

Här kan du kombinera studier i företagsekonomi med språkstudier. Programmets kurser inom företagsekonomi har fokus på marknadsföringsområden, till exempel:

 • tjänstemarknadsföring,
 • digital marknadsföring,
 • marknadskommunikation,
 • omvärldsanalys,
 • informationsdesign och
 • internationalisering.

Du lär dig att samla in, sortera, kritiskt granska och analysera information som behövs för att skapa en marknadsföringsstrategi som är både hållbar och framgångsrik.

Under utbildningen kommer du träna på att diskutera och lösa problem i grupp samt arbeta med analyser, presentationer och rapporter.

Eftersom en del av kurserna är på engelska, tränar du dig på att läsa, skriva och presentera på engelska.

Studera en termin utomlands

I programmet ingår en termins utlandsstudier. Ta chansen att både bygga upp ett internationellt nätverk och att förbättra dina språkkunskaper. MDU erbjuder utbyten med flera universitet runt om i världen.

Jobb och framtid

Utbildningen gör dig väl förberedd för en karriär inom marknadsföring såväl i Sverige som utomlands. Ditt framtida yrke kan bland annat vara marknadsförare, marknadsansvarig, inköpare, analytiker, projektledare, försäljare, key-account manager eller entreprenör.

Du kommer till exempel att kunna genomföra marknadsundersökningar och marknadsanalyser eller jobba med inköp, försäljning, PR och kommunikation.

Programinnehåll

Om du pluggar heltid läser du 30 högskolepoäng (hp) per termin. Kurser kan gå i olika takt och vara olika långa. Som programstudent har du platsgaranti till kurser i ditt program och du pluggar kurserna i en bestämd ordning. Vissa kurser inom ett program är obligatoriska och vissa är valbara.

 • Företagsekonomi

  54,0 %

 • Valbart

  25,0 %

 • Språk

  8,0 %

 • Informationsdesign

  8,0 %

 • Övriga ämnen

  4,0 %

Studentintervju

Möt Orion som ser många framtida yrkesroller inom marknadsföring

Det Orion Penzo ser fördelar med programmet. – Här får du plötsligt ett kontaktnät på 200 personer, som är aktiva profiler inom marknadsföring och som är villiga att hjälpa dig i din utbildning och framtida karriär.

Läs mer

”MDU introducerade mig till internationella samarbeten”

– Min studietid var fantastiskt, säger Emelie. – Precis som jag hade hoppats på fick jag möjligheten att delta i flera internationella projekt, där jag fick arbeta med studenter från andra universitet runt om i världen.

Läs mer

Kontakta oss

Chatta med oss

Har du frågor om studier eller studentlivet på MDU? Tveka inte att kontakta oss! Vi hjälper dig med svar och ger dig informationen du behöver.