Text

”Våga chansa och se vart det leder dig”

Lotta Mannonen, från Finland, vill resa runt i världen och arbeta med marknadsföring och hållbar utveckling. För att vara förberedd för framtiden valde hon att studera International Business Management (IBM).

Lotta pluggar på IBM

Lotta valde att studera IBM eftersom hon ville studera utomlands ett tag och Sverige verkade vara ett bra alternativ.

– Jag talar språket och gillade verkligen kulturen. Det är ett vackert land som är väldigt likt Finland, så det behövdes ingen större anpassning. Jag ville studera business på engelska och bestämde mig för att bara söka till slumpmässiga lärosäten i Sverige och se vart det skulle ta mig. Jag blev antagen här och nu i efterhand är jag väldigt nöjd med den stad jag hamnade i - varken för stor eller för liten.

Enligt Lotta ger IBM god internationell beredskap i den föränderliga affärsmiljön.

– Undervisningsspråket är på engelska, vilket är väldigt fördelaktigt när du senare ska resa och arbeta utomlands. Det är bra att studera affärsbegrepp på ett språk som används globalt inom branschen. Du får studera många olika ämnen, från marknadsföring till handelsrätt och statistik, och efter examen kan du arbeta internationellt inom många olika affärsområden, beroende på dina intressen. Det bästa med programmet är att det är mycket internationellt. Folk kommer hit från olika länder och bakgrunder från hela världen.


Marknadsföring och hållbar utveckling

I framtiden vill Lotta arbeta med marknadsföring och hållbar utveckling.

– Jag är en mycket social och öppen person med ett växande intresse för miljöfrågor. Jag skulle vilja arbeta utomlands, troligen i Sverige och resa runt i världen.

Hon är nöjd med studielokalerna som hon tycker är fina och moderna.

– Man kan boka rum för att studera enskilt eller i grupp eller gå till biblioteket. Det finns många olika matalternativ från baguetter till ''dagens lunch'' och man kan även ta med sig egen mat till skolan. Det finns en del fester som arrangeras av studentkåren, utöver de olika evenemangen och aktiviteterna som sker utanför skolan inom varje program. Det finns många chanser att lära känna folk och knyta kontakter för livet!


Tips till framtida studenter?

– Börja leta efter ett boende direkt när du blir antagen och skaffa ett svenskt personnummer om du kommer från ett annat land än Sverige. Och dessutom, våga ta en chansning och se vart den tar dig!


EFMD-ackreditering

MDU har beviljats EFMD-ackreditering för kandidatprogrammet i International Business Management och Magisterprogrammet i internationell marknadsföring. EFMD Programme Accreditation System är ett internationellt ackrediteringssystem som utvärderar ekonomiprogram på kandidat- och magisternivå. Att få en EFMD-ackreditering är ett kvitto på att programmen har en hög kvalitet och står sig väl i ett internationellt perspektiv.

Du kan läsa mer om ackrediteringen på EFMD:s webbplats. Länk till annan webbplats.

Program

International Business Management

  • Högskolepoäng 180 HP
  • Omfattning 3 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Västerås