Text

”Det verkade som en inriktning med stora framtidsmöjligheter”

Kreativitet och möjligheten att få vara med och utveckla framtiden var viktiga ledord när Emma Klingofström skulle bestämma sig för vad hon ville studera. Valet föll på programmet interaktionsdesign, ett program som Emma tror kommer öppna många dörrar för henne i framtiden.

Emma sitter med handen mot hakan och tittar in i kameran

Emma Klingofström studerar interaktionsdesign på MDU


Vad fick dig att välja programmet interaktionsdesign?

− Det som fick mig att välja just interaktionsdesignprogrammet var att det verkade vara en inriktning med stora framtidsmöjligheter. Det verkade som att man kunde vara kreativ och vara med i utvecklingen av framtiden på många olika sätt, vilket var just vad jag saknade i min vardag.

 

Vad har varit det bästa hittills med utbildningen?

− Det bästa hittills är nog den variation som har kommit under kurserna. Man har fått utforska många olika delar av interaktionsdesign då det är ett så stort ämne.

 

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka till interaktionsdesignprogrammet?

− Sök bara! Tycker du att du inte är kreativ nog så har du fel, alla är kreativa på olika sätt och du har bara inte hittat det som är ditt än. Men man behöver inte kunna massa för att göra skillnad. Jag rekommenderar interaktionsdesign för att det är sådan bred utbildning som öppnar många dörrar för en i framtiden.

 

Tips till framtida studenter

− Tänk utanför boxen, ha fler idéer än en idé. Fastna inte vid att tänka att det lättaste är bäst utan våga utmana dig själv. Det finns inget rätt eller fel i en designprocess utan man behöver bara iterera om det och se det från en annan synvinkel.


Program

Interaktionsdesign - informationsdesign

  • Högskolepoäng 180 HP
  • Omfattning 3 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna